Šokota i Balaban šokirani: Nismo očekivali otkaz!

OTPISANI Dinamovi napadači, bivši reprezentativci i internacionalci, ostali su šokirani "odlukom Izvršnog odbora" da im uruči radnu knjižicu. Tomo Šokota i Boško Balaban u Maksimir su pompozno kao kapitalci, pojačanja koja mogu jamčiti prevagu u europskim utakmicama. Mir u odnosu sa Zdravkom Mamićem nije trajao dugo. Balaban se još nekako i šlepao, odradio dobar dio svojih obveza, makar će se mnogi sjetiti šansi koje je zapucao u Bremenu, gdje se Dinamu ukazala povijesna prigoda za ulazak u Ligu prvaka. Šokota se našao u nemilosti "pokojnog" Branka Ivankovića, ali činilo se da su dolaskom Marijana Vlaka došli bolji dani i za stasitog centarfora. Vlak je brzo ispao iz tračnica, a zajedno s njim Balaban i Šokota.

Bez objašnjenja, otkaz su dobili putem medija. Detalje će čuti sutra ujutro kada je zakazan sastanak u klubu.

"Nisam imao pojma što se sprema, niti znam što bih uopće rekao u ovom trenutku. Ne znam zašto se ovo sve dogodilo, ali ne želim ništa govoriti prije nego se sutra sastanemo u klubu. Ne znam koji mi je status, znam samo ovo što sam pročitao u medijima.", javio se utučeni Tomo Šokota, iz kojeg je bilo jako teško izvući još koju riječ.

"Razgovarao sam s Boškom, i on je šokiran. Nismo očekivali otkaz, ali ponavljam da ne bih ništa komentirao dok ne saznam što se i iz kojeg razloga dogodilo. Mogu reći samo da je ovo za mene šok, taman sam se vratio u momčad i počeo igrati. Tu nema logike..."

Balaban i Šokota bili su među plaćenijim igračima Dinama, a ugovori obojici istječu 30. lipnja 2010. godine. Predsjednik Dinama Mirko Barišić istaknuo je da Balaban i Šokota odlaze "zbog financijskih i sportskih razloga", te da će njihovi ugovori biti raskinuti u skladu s propisima Uefe i Fife. Ukoliko Dinamovi napadači dogovore sporazumi raskid ugovora, do kraja sezone neće imati pravo nastupati za drugi klub. U slučaju da raskinu ugovore na štetu Dinama stječu pravo registracije za drugi krug do kraja sezone.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više