Solskjaer brani najveći Unitedov promašaj: "On je kao kečap u boci"

Foto: EPA-EFE

KADA je Alexis Sanchez prije skoro godinu dana stigao u Manchester United iz Arsenala za 34 milijuna eura, Čileanac je trebao biti rješenje za napadačke muke Crvenih vragova pod Joseom Mourinhom.

U međuvremenu, Mourinho je dobio otkaz, na klupu je sjeo Ole Gunnar Solskjaer koji je preporodio cijelu ekipu, ali ne i Sancheza. Čileanac i dalje muku muči s formom. Ove sezone u 19 nastupa ima samo dva gola i četiri asistencije, a otkada je stigao u United u 37 nastupa zabio je pet golova i dodao devet asistencija.

Unatoč svemu, Solskjaer i dalje vjeruje da u 30-godišnjaku ima odličnog igrača. Na slikovit način je opisao njegovu situaciju prije utakmice Manchestera i Chelseaja večeras u FA Kupu.

"Znamo da se jako dobar igrač nalazi u njemu. On je kao kečap u boci kada ga ne možete istisnuti, ali onda odjednom puno izađe. Kada izađe, izađe. I siguran sam da će biti dobar", rekao je Solskjaer.

S obzirom na to da je United u Premiershipu 14 bodova iza vodećih Liverpoola i Manchester Cityja, a u Ligi prvaka su izgubili u prvoj utakmici na Old Traffordu od PSG-a 2:0, FA Cup mogao bi biti posljednja šansa Solskjaerovoj ekipi za osvajanje trofeja ove sezone. I Norvežanin je svjestan toga:

"Ne mogu reći da je zadnja šansa za osvajanje trofeja, jer idemo u Pariz probati okrenuti, ali šanse su sigurno manje. Svi žele igrati u finalu FA Cupa. Jedno od najboljih sjećanja moje karijere je kada smo na Wembleyju pobijedili Newcastle. Znao sam da neću startati u finalu Lige prvaka te sezone, tako da je to bio moj veliki trenutak", rekao je dobro raspoloženi Solskjaer.

Utakmica Chelseaja i Uniteda igra se na Stamford Bridgeu od 20:30.

Pročitajte više