Premiership

Solskjaer: Ne bih se upuštao u psihološke igre s Mourinhom. Puno ga poštujem

Foto: EPA

TRENER Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nije želio odgovoriti na provokaciju trenera Tottenhama Josea Mourinha koji je rekao da bi Norvežanin volio "da kazneni prostor u nogometu ima veće dimenzije".

Mourinho je dao takav komentar nakon što je Solskjaer u namjeri da se našali kazao kako je dobro što Mourinho nije bio na utakmici Uniteda i Brightona da mjeri golove, jer bi možda United primio više golova.

Solskjaer time nije želio uvrijediti Mourinha, već se više našalio na račun svoje momčadi budući da je Brighton u tom susretu čak pet puta pogodio okvir gola. Da su kojim slučajem golovi većih dimenzija, United ne bi primio samo dva gola u pobjedi rezultatom 3:2.

Ponovno se susreću ove nedjelje

Priča o veličini gola krenula je nakon što je Mourinho prilikom gostovanja Shkendiji u Europskoj ligi primijetio da su golovi manji nego što bi trebali biti. Nakon toga su golovi povećani i utakmica je odigrana normalno.

Mourinho je na Solskjaerovu izjavu reagirao tako što je kazao da se Norvežanin vjerojatno ne brine o veličini golova, nego o veličini kaznenog prostora aludirajući na to da se Unitedu često sviraju penali. Solskjaer nije želio uzvraćati na to.

"Nalazimo se u čudnim vremenima i ponekad se dobro našaliti. Radi se o nevinim komentarima. Za mene je Jose vrlo karizmatičan trener i vi mediji uživate razgovarati s njim. Ja uživam gledajući ga. On je pobjednik, ali ja nisam jedan od onih koji upadaju u te psihološke igre. Ja imam krajnje poštovanje prema njemu kao treneru i njegovim rezultatima te prema svemu što je dao nogometu. Mislim da je važno da imamo malo zabave, a Mourinho nam je tijekom godina donio nekoliko fantastičnih trenutaka i na konferencijama za medije i na terenu, ali kao napadač ja nisam razmišljao koliko je velik kazneni prostor. Samo sam razmišljao da šutiram na gol", kazao je Solskjaer.

Mourinho i Solskjaer imat će novu priliku da se sretnu već ove nedjelje kada Tottenham gostuje Manchester Unitedu na Old Traffordu. Susret počinje u 17:30.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više