ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Šou VAR-a u polufinalu španjolskog Superkupa: Dva poništena gola i ruka Piquea

Foto: Getty Images / Guliver Images

SJAJNU utakmicu vidjeli smo u polufinalu španjolskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji između Barcelone i Atletica koja je završila 3:2 za Atletico. Ekipa Diega Simeona je povela, Barca je okrenula, a onda još jedan nevjerojatan preokret radi Atletico za konačni trijumf.

Osim sjajne igre i prekrasnih poteza, vidjeli smo šou VAR-a. Kontroverzni sustav za provjeru spornih situacija palio se čak tri puta, a dva puta je mijenjao odluke. 

Messi je u 60. minuti krasno zabio za 2:1, ali je loptu smirio rukom. Još jedan gol Barcelone VAR je poništio 15 minuta kasnije. Pique je zabio nakon ubačaja Vidala iz slobodnjaka, a gol mu je poništen jer je nogom bio u zaleđu, dok mu se tijelo nalazilo u dozvoljenoj poziciji. 

Kod rezultata 2:2 VAR je ponovno pregledavao spornu situaciju. Ovoga puta mogući penal za Atletico. Činilo se kako je lopta okrznula Piquea po dlanu nakon ubačaja, no sudac nije vidio dovoljno snažan dokaz za to i nije pokazao na bijelu točku.

Ta situacija ujedno je i najspornija pa nam u anketi odgovorite vjerujete li da je VAR ispravno dosudio. U konačnici, Atletico nije trebao VAR za preokret. Morata je uposlio Correu koji puca, njegov udarac je Neto uspio obraniti, ali lopta je ipak prošla gol-liniju prije nego što je jedan od igrača Barcelone stigao intervenirati. 

Pročitajte više