SP LASER RADIAL: LOLIĆ SE PROBIO NA TREĆE MJESTO

Branitelj naslova svjetskog prvaka Splićanin Aron Lolić probio se sa pete na treću poziciju Svjetskog prvenstva klase Laser Radial u australskom Brisbaneu nakon što je u sedmom plovu po jakoj kiši i vjetru od 15 čvorova osvojio drugo mjesto. L

Dvadesettrogodišnji član splitskog Labuda pet plovova prije kraja ima ukupno 16 negativnih bodova, deset više od sjajnih Australaca Toma Slingsbya i Michaela Blackburna, koji su dosad u svojim skupinama osvajali sama prva mjesta, a po jednom su bili drugi.

Dvadesetjednogidišnji član Galeba iz Kostrene Daniel Mihelić je sa petim mjestom u sedmom plovu došao na 15. poziciju sa 39 negativnih bodova, dok je Ivan Taritaš iz zagrebačkoga Svetog Nikole bio tek 31. i pao je na 59. poziciju ukupno.

Na Svjetskom prvenstvu Laser Radiala nastupa 130 ponajboljih jedriličara svijeta, a Loliću će biti jako teško obraniti naslov pokraj prvoga laseraša svijeta i brončanog sa OI u Sydneyu Blackburna, te prvaka Australije Toma Slingsbya. Splićanin je i dalje jedini Europljanin među prvih četrnaest.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više