SP rukometašica: Hrvatska-Urugvaj 44:9

U SUSRETU retu 5. kola A skupine Svjetskog prvenstva u Sankt Peterburgu rukometašice Hrvatske su pobijedile Urugvaj sa 44:9 (20:3).

Pred 100 gledatelja u Ledenoj dvorani sudili su Perreira i Sedrez iz Brazila.

HRVATSKA: Jelčić, Grubišić,Tatari 2, Hrgović 1, Čop 4, Golubić, Kožnjak 4, Horvat 6, Pasičnik, Popović 6, Franić 4 (1), Vresk 8, Pensa 9 (3).

URUGVAJ: Gutierrez, Porteiro, Faedo, Miranda 2, Lucas, F. Sencion, Saiz, A. Sencion 1, Scavino, Gambera, Castro 4 (1), Uriarte 1, Ferrari, Diaz 1.

Isključenja: Hrvatska 4 minute, Urugvaj 12

Sedmerci: Hrvatska 6 (5), Urugvaj 2 (1)

Hrvatske rukometašice plasirale su se u drugi krug Svjetskog prvenstva u Sankt Peterburgu pobjedom nad Urugvajem 44:9. U utakmici sa jednom od najslabijih ekipa na prvenstvu izbornik Josip Šojat je dao priliku pričuvnim igračicama, a šansu su najbolje iskoristile Antonela Pensa (9 pogodaka) i Ljerka Vresk (8), koja je šutirala bez promašaja, dok je na vratima Jelena Grubišić skupila 17 obrana.

Kako je Nizozemska pobijedila Kinu, hrvatske rukometašice ulaze u drugu fazu kao trećeplasirana reprezentacija skupine A iz koje Rusija prenosi četiri boda, Nizozemska dva, a Hrvatska niti jedan bod.

Pročitajte više