Spahijin otkaz Ivanu Tomasu, Perasović novi trener Tau Ceramice

JOŠ UVIJEK aktualni izbornik naše košarkaške reprezentacije i trener litavskog Lietuvos Rytasa Neven Spahija otkazao je anganžman svom donedavnom igraču Ivanu Tomasu, nekadašnjem košarkašu Zagreba i bratu Marka Tomasa, inače košarkaša španjolskog Reala.

Dok Marko na europskim parketima igra svoje dosad najbolje partije, njegov brat još uvijek se muči s postizanjem forme dostatne za opstanak u najprestižnijim ligama Starog kontinenta.

Kako se navodi na službenim stranicama Rytasa, Ivan je Litvu napustio još u nedjelju, a kalkulira se da bi sreću mogao potraži među redovima grčkog prvoligaša Paneliniosa. Tko će na poziciji playa zamijeniti Tomasa, nismo uspjeli doznati od izbornika Spahije, jer je tijekom jutra bio na treningu.

No, s europskih parketa stigla je i jedna ljepša vijest. Naime, nakon poraza Tau Ceramice u prvenstvenoj utakmici s Pamesom trener Pedro Martinez dobio je otkaz. Iako još uvijek nema službene potvrde, na njegovo bi mjesto trebao zasjesti 40-godišnji Splićanin Velimir Perasović.

Kako je naš košarkaški stručnjak ostavio dubok trag u trofejnom baskijskom klubu, čiji dres je nosio četiri sezone, a u kojem je bio i najbolji strijelac ACB lige, ima veće izglede od Slovenca Mahoriča, koji se također spominje kao moguće Vitorijino riješenje.

Pročitajte više