"Španjolska je uništila Hrvatsku i treba se jako ljutiti zbog toga"

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKA je glavna priča nogometnog svijeta posljednjih nekoliko dana jer je Hrvatskoj nanijela njezin najteži poraz u povijesti kada ju je u utorak u Elcheu pobijedila 6:0.

Toliko je pobjeda odjeknula da o tome piše i američki Deadspin, inače portal fokusiraniji na analizu američkih sportova. Piše kako je Španjolska u potpunosti uništila Hrvatsku i zbog toga se treba ljutiti. Zašto? Zbog ranog ispadanja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, jer sada je pokazala da ima talenta za puno veći doseg.

"Španjolska je uništila Hrvatsku, vrlo ponosnu momčad, bilo je to apsolutno krvoproliće. Ali većina Španjolske treba osjećati ljutnju i frustraciju prema kretenima koji su bili na čelu momčadi prije SP-a u Rusiji, kada su otpustili trenera Julena Lopeteguija zbog vlastite taštine i ponosa", piše Deadspin. 

"Da, Španjolska je izgledala odlično protiv Hrvatske i budućnost izgleda sjajno. Hrvatska nije igrala u punoj snazi i nema jamstva da bi je Španjolska pobijedila na prošlom SP-u, kao i neke ostale ekipe. Ali nemoguće se fokusirati na puno pozitivnih stvari u ovoj utakmici kada vam kroz glavu prolaze misli o tome što se moglo i trebalo dogoditi u prošlosti", završava svoj komentar Billy Haisley.

Podsjetimo, Španjolska je na SP-u ispala već u osmini finala. Tada ih je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila Rusija. Ista Rusija koja je u četvrtfinalu na penale ispala od Hrvatske.

Pročitajte više