Španjolski izbornik: Protiv Hrvatske generalna proba za SP

ŠPANJOLSKI izbornik Luis Aragones će protiv hrvatske reprezentacije imati posljednju priliku eksperimentirati uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, koju igraju s debitantima Ukrajinom u Leipzigu 14. lipnja.

Nakon remija s Rusijom i pobjede 2:0 nad Egiptom španjolski izbornik je izjavio kako "s Hrvatima imaju generalnu probu".

"Taktički ćemo igrati 4-3-3 koja može varirati i postati 4-2-3-1 ili romb." - najavio je Aragones, a prenosi španjolska Marca.

67-godišnji Aragones dvoji oko toga koga će staviti na poziciju središnjih veznjaka, igrače Valencije i Villareala Davida Albeldu i Marcosa Sennu ili pak priliku dati Xabi Alonsu, Xaviju i Andreasu Iniesti.

Senna je dosad igrao tri puta za reprezentaciju, Iniesta svega u dva navrata, dok su ostala trojica veznjaka iskusni s 25 i više nastupa.

"Imamo 23 igrača, no samo jedanaest ih može igrati tako da će biti teško da svi zaigraju. Volio bih da svi igraju toliko dobro da mi bude teško odabrati prvu jedanaestoricu." - kazao je Aragones.

Mladi napadač Arsenala Jose Antonio Reyes je u odličnoj formi, te bi za njega trebalo pronaći mjesto među trojicom napadača - Fernandom Torresom, Davidom Villom i kapetanom Raulom.

"Bit će mi se teško "ugurati" u ovaj sustav" - kazao je Reyes aludirajući na formaciju 4-3-3, koju Španjolci uigravaju za Svjetsko prvenstvo.

Aragones će vjerojatno u posljednjoj utakmicu šansu dati i rezervnim vratarima Santiagu Canizaresu i Pepe Reini,  umjesto prvog vratara Ikera Casillasa.

Nakon što se oporavio od ozljede i Michael Salgado bi trebao istrčati protiv Hrvatske, ali i "naturalizirani" Argentinac Mariano Pernia, koji je pozvan umjesto ozlijeđenog Asiera del Horna. Pernia još uvijek očekuje svoj reprezentativni debi, dok se Salgado nada kako će na SP-u postići zavidan uspjeh.

"Napokon je došao moj trenutak. Nisam nastupao na EP 2004 zbog ozljede i nadam se kako ćemo ostvariti velik uspjeh." - kazao je Salgado.

Španjolski izbornik se nada kako će mladi igrači u njegovoj reprezentaciji zasjati na Svjetskom prvestvu. Prvenstveno se to odnosi na Arsenalovog veznjaka Cesca Fabregasa i Sergia Ramosa iz Real Madrida.

"Odlazimo u Njemačku puni samopouzdanja i vjere. Želimo tamo stvoriti povijest." - istaknuo je izbornik reprezentacije koja je najveći uspjeh ostvarila 1950. godine kada su osvojili četvrto mjesto.

"Ostavimo li Brazil po strani, mi smo iznad svih ostalih. Španjolska je svakako među boljim reprezentacijama. Razumljivo je kako nam navijači ne vjeruju jer u povijesti nismo ostvarili dobre rezultate, no naše vrijeme tek dolazi." - dodao je Aragones.

Kapetan reprezentacije Raul, malo je oprezniji s prognozama, no i on vjeruje kako su sposobni za iznenađenja.

"Nismo među favoritima, no reprezentacije poput naše ili Nizozemske mogle bi na Svjetskom prvenstvu napraviti velika iznenađenja." - istaknuo je Raul.

S.H.

Pročitajte više