Španjolski tabloid: Rakitić je suigračima otkrio da Juventus za njega nudi 70 milijuna eura

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ (30) godinama unazad jedan je od tržišno najatraktivnijih igrača svijeta. Premda je za Barcelonu ugovorno vezan do 30. lipnja 2021. godine, svjetski mediji učestalo javljaju kako ga opsjedaju europski velikani.

Prema svježim informacijama Don Balona, Ivan Rakitić navodno je suigračima priopćio za Juventusovu ponudu.

Španjolski tabloid tvrdi kako Juventus prolazi kroz temeljitu momčadsku rekonstrukciju te da je započeo s licitacijom za ponajbolje veznjake Starog kontinenta među koje se, prema mišljenju analitičara, svrstava i Ivan Rakitić.

Don Balon piše kako su inicijalni pregovori započeti već prije nekoliko tjedana te kako bi Juventusova uprava za eventualni transfer Barceloninom rukovodstvu isplatila 70 milijuna eura. Također, sugerira kako bi konkretnije informacije trebale biti dostupnije svršetkom predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Ivan Rakitić, nakon što je krajem lipnja 2014. godine napustio Sevillu u transferu vrijednom 18 milijuna eura, s godinama je u Barceloni potvrdio neospornu kvalitetu. Prerastao je u predvodnika vezne linije katalonskog kluba pa i ne čudi što je protekle sezone u svim natjecanjima ubilježio najviše klupskih nastupa (55).

Posljedično mu je zbog momčadske važnosti porasla i tržišna cijena. Trenutačno je vrijedan 50 milijuna eura. Međutim, Barcelonina bi uprava u slučaju prodaje vjerojatno inzistirala na većem financijskom iznosu.

Pročitajte više