Spartak s Pletikosom na vratima svladao Bayer

SUSRET skupine E između Spartaka i Bayera donio je dvoboj momčadi koje su u prvom kolu zabilježile pobjede, a nakon današnje utakmice vrlo je izgledno da će Spartak i nakon susreta po skupinama nastaviti natjecanje.

Današnji susret u Moskvi obilježila je prilično loša igra obaju suparnika pa tako iz prvog dijela ostaje zapamćena samo situacija iz 9. minute kada je Barnetta oštro tukao ali se Pletikosa nije dao iznenaditi.

Uspavljujući nogomet trajao je sve do 63. minute kada Stefan Kiessling, inače napadač, neoprezno u kaznenom prostoru ruši Wellitona i sudac opravdano pokazuje na bijelu točku. Pavljučenko je bio siguran realizator. Od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna momčad, a potpunu dominaciju Moskovljani okrunjuju povećanjem vodstva ponovno iz kaznenog udarca. Nakon malonogometne akcije u šesnaestercu Nijemaca, Adleru ne preostaje ništa drugo nego da prekršajem zaustavi Kalinjičenka a Mozart je, kao i Pavljučenko 14 minuta ranije, bio vrlo siguran. Počasni pogodak za goste djelo je Freiera u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je udarcem iskosa sa ruba šesnaesterca prebacio Pletikosu koji je možda mogao i bolje reagirati.

U ovoj skupini danas se još sastaju Toulouse i Sparta. 

Spartak - Bayer 2:1 (Pavljučenko 63-11m, Mozart 77-11m / Freier 90+1)

Totenham uništio nade Izraelaca

Rutinskom pobjedom u Tel Avivu engleski prvoligaš napravio je veliki korak prema prolasku u drugi krug iz skupine G Lige UEFA-e. U utakmici u kojoj su potpuno dominirali o čemu svjedoči omjer udaraca na gol 15-6 i 57% držanja lopte u nogama gosti su sve riješili u 5 minuta. Za oba pogotka najzaslužniji je Steed Malbranque koji je asistirao najprije Keaneu a odmah potom i Berbatovu. Posao Tottenhamu dodatno je olakšao Shish koji je u 50. minuti zaradio drugi žuti karton.

Osim ovog susreta večeras još igraju Aalborg i Anderlecht.

Hapoel - Tottenham 0:2 (Keane 26, Berbatov 31)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više