SPEKTAKL U BRUGGEU Ivan Leko u debiju vodio 2:0 nakon 16 minuta pa jedva izbjegao poraz od Turaka

Foto: Screenshot

NAJBOLJU i najzanimljiviju utakmicu 3. pretkola Lige prvaka vidjeli su gledatelji u Bruggeu. Iako su svi skupa vjerojatno bili na rubu infarkta, Club Brugge i Medipol Bašaksehirspor odigrali su 3:3.

Momčad Ivana Leke odlično je otvorila utakmicu i u 16. minuti vodila 2:0. Već u 6. minuti je nakon krasne solo akcije zabio Bonaventure, da bi deset minuta kasnije Denswil iz slobodnjaka s 25 metara krasno pogodio za 2:0.

No, to je bilo praktički sve što je Lekina momčad napravila. Povukli su se, prepustili Turcima inicijativu i čekali kraj utakmice. I sve je dobro izgledalo do 59. minute kad je počeo kaos u domaćoj obrani. Prvo Mossoro strašnom golčinom s 20 metara smanjuje na 2:1, onda Eljero Elia pet minuta kasnije iskorištava odličnu drugu loptu, rješava se dvojice čuvara i izjednačava na 2:2, da bi potpuno preokret završio Mossoro u 74. minuti.

Ipak, šokirani Belgijci uspjeli su doći k sebi i iz slobodnog udarca u 79. minuti zabiti za 3:3.

Slaba je to utjeha Leki, koji će imati jako težak zadatak u uzvratu protiv odličnog turskog prvaka. Ovo mu je bila prva službena utakmica na klupi Bruggea. Inače, Medipol Bašaksehirspor je klub financiran od strane grada Istanbula, a do prije nekoliko godina se zvao Istanbul Bašaksehirspor. Ovog ljeta su doveli Gaela Clichyja, Eljera Eliju i Gokhana Inlera, a od prošle sezone im napad predvodi Emanuel Adebayor.

Liga prvaka, 3. pretkolo, prva utakmica:

Club Brugge - Istanbul BB 3:3 (Bonaventure 6', Denswil 16', 79' / Mossoro 59', 74', Elia 64')

Pročitajte više