TRANSFERI

Sport: Ovih devet igrača odlazi iz Barce na ljeto, među njima je i Rakitić

Foto: EPA

BARCELONA priprema veliki remont na ljeto. Katalonski gigant uvjerljivo je osvojio prvenstvo Španjolske, a večeras od 21 sat ima prigodu uzeti i Kup kralja.

Momčad Ernesta Valverdea igra u finalu protiv Valencije. Htjeli su Katalonci ove sezone prekinuti Realovu dominaciju u Ligi prvaka, ali nisu uspjeli. Izbacio ih je Liverpool u čudesnom preokretu na Anfieldu pa je odlučeno da Camp Nou ide u veliku čistku.

Španjolski mediji pišu da u Barcelonu stiže Antoine Griezmann, vrlo je vjerojatno da će mu se pridružiti i 19-godišnji Ajaxov kapetan Matthijs de Ligt, a već je dogovoren transfer njegovog suigrača Frenkieja de Jonga.

Katalonski Sport piše da je Valverde otpisao čak devetoricu nogometaša. Na izlaznim vratima su tako redom Jasper Cillessen, Jeison Murillo, Thomas Vermaelen, Samuel Umtiti, Rafinha, Malcom, Philippe Coutinho, Kevin Prince Boateng i Ivan Rakitić.

Murillo i Boateng posuđeni su u siječnju i više nisu potrebni pa će se vratiti matičnim klubovima. Rezervni vratar Cillessen želi veću minutažu, a to mu je spremna ponuditi lisabonska Benfica.

Vermaelenu na ljeto istječe ugovor koji vjerojatno neće biti produljen, a klub će napustiti i Samuel Umtiti umjesto kojeg dolazi upravo De Ligt. Rafinha je dugo bio izvan terena zbog ozljeda pa u Barci razmišljaju o tome da ga pošalju na posudbu.

Philippe Coutinho i Malcom nisu zadovoljili visoke kriterije koji su pred njih stavljeni kada su kupljeni, a prodat će ih se dijelom kako bi se namaknula sredstva za kupovinu Griezmanna.

Katalonski list piše da je odlazak Ivana Rakitića najmanje vjerojatan, ali i da su u klubu voljni saslušati ponude za njega.

Zainteresiranih strana neće nedostajati, a hrvatski reprezentativac najbliži je odlasku u milanski Inter, koji ga prati još od proteklog ljeta i završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Dogodine, neka nova Barca.

Pročitajte više