Transferi

Sport: Rakitić odbio velikana. Bira između ove dvije destinacije

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVAN RAKITIĆ vjerojatno će u siječnju napustiti Barcelonu. I njemu i katalonskom klubu najviše odgovara prekid suradnje. Hrvatski reprezentativac će tako dobiti veću minutažu u drugom klubu, a Barcelona na njemu zaraditi više nego što bi mogla sljedećeg ljeta.

Katalonski Sport tvrdi da su četiri kluba u utrci za dovođenje Rakitića. To su Manchester United, Inter, Milan i PSG. Navodno je Rakitić već odbio Manchester United (obiteljski razlozi) te će u narednom periodu birati između odlaska u Milano i Pariz. Neki od najbitnijih faktora u ovoj odluci, tvrdi Sport, bit će trajanje i financijski uvjeti ugovora.

Rakitić je godinama bio nezamjenjiv u momčadi Barcelone, a ove sezone skupio je tek 197 minuta. Nedavno su talijanski mediji objavili da pregovara sa Zvonimirom Bobanom oko odlaska u Milan.

Uz njega bi Barcelonu u siječnju trebao napustiti Carles Alena, kojeg žele Betis i Tottenham. Ako odu i Rakitić i Alena, onda će ostati Riqui Puig. U suprotnom, on će otići u potrazi za većom minutažom.

Pročitajte više