Hajduk

Sportski direktor Hajduka: Cilj je zadržati Livaju i Kalinića, trojica sigurno odlaze

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

MINDAUGAS NIKOLIČIUS, sportski direktor Hajduka, reprezentativnu pauzu iskoristio je za druženje s novinarima. Razgovor je započeo ispadanjem iz Kupa od Gorice.

"Nije lijepo izgubiti. Za mene je to bila posebna utakmica. Došao sam na stadion na kojem sam radio tri godine. Znam tamo svaki kutak, sve ljude. Svi su bili prijateljski raspoloženi prema meni. Ali sada sam u Hajduku. Činim sve da Hajduk dobije. Bila je to utakmica u kojoj na kraju rezultat nije realan. Nismo zaslužili izgubiti 3:0. Respekt Gorici, bili su jači", rekao je Nikoličius, prenosi Dalmatinski portal.

"Svaki poraz je bolan. S druge strane, poraz ti daje više informacija koje stvari moraš ispraviti i biti bolji. Svaka loša utakmica je dobra lekcija od koje možeš dosta naučiti. Čeka nas do kraja još 12 utakmica. Ne bježimo od našeg cilja. Želimo da se Hajduk kvalificira za europska natjecanja. Europa je važna zbog novca i daje klubu više slobode. Nema pritiska za prodajom igrača", rekao je sportski direktor petoplasirane momčadi prvenstva pa odgovorio ostaje li Paolo Tramezzani na klupi Hajduka.

"Nismo donijeli odluku. Svaka opcija je otvorena. Nogometni klub živi od rezultata. Vidjet ćemo kako će se rezultati i igra razvijati. Ima dosta faktora. Još uvijek je rano za odgovore. Imamo stalno sastanke, planiramo ljetni prijelazni rok. Zasad on ima ugovor..."

Marko Livaja i Lovre Kalinić pojačali su Hajduk do kraja sezone, a cilj kluba je zadržati ih.

"Kada smo doveli Livaju, znali smo da imamo vremena uvjeriti ga da ostane ovdje dulje. Što se tiče Kalinića, nešto se pita i Aston Villu. Ondje ima bogat ugovor. Treba vidjeti kako to izvesti s financijske strane i ostaviti ga ovdje na dulje staze. Mnogi su mislili da smo doveli Livaju kako bismo osvojili Kup, ali to nije tako. Želimo stvoriti jaki Hajduk."

Sportski direktor Hajduka je najavio i moguće transfere u sljedećem prijelaznom roku.

"Od prvog dana pratim neke igrače koji mogu biti potencijalna pojačanja na ljeto. Ne mogu reći koliko će novih igrača doći. Dosta je opcija. Neki igrači bi mogli biti prodani, poput Vuškovića. On je klupski projekt. Zadovoljni smo njegovim razvojem. Vjerujemo da ćemo u ljeto dobiti puno bolje ponude za njega. U ovom trenutku nije mala šansa da će na ljeto otići. Vrlo vjerojatno je da će nam trebati dosta novih igrača. Za svakog igrača postoji plan, ali ne ide uvijek po planu", rekao je Nikoličius i dodao da sljedeće sezone u klubu neće biti Jradija i Caktaša koji nisu produljili ugovor te Eduoka koji je preskup za Hajduk.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više