MMA

Sprema se oproštajna Fedorova borba, nude mu se dva bivša UFC-ova prvaka

Screenshot (Youtube)

FEDOR EMELIANENKO, po mnogima najveći MMA borac svih vremena, posljednju borbu odradio je prije više od godinu dana. Rus se u 2020. godini nije borio jer je smatrao kako nema smisla odraditi posljednju borbu karijere pred praznim tribinama.

Još se ne zna kakav je točno Fedorov plan te hoće li odraditi jednu ili dvije borbe prije nego završi veliku karijeru u kojoj je ostvario 39 pobjeda uz šest poraza. Za oproštaj 44-godišnji borac želi iskusnog protivnika s uspješnom karijerom, a već su mu se javila dvojica takvih.

Prvi koji se ponudio sam je Josh Barnett koji je u travnju 2019. godine potpisao ugovor s Bellatorom. Barnett, bivši UFC-ov prvak koji je 2002. godine došao do titule nokautom protiv Randyja Couturea, posljednju borbu odradio je još 2016. godine kada je pobijedio Andreija Arlovskog. Sada se sam ponudio Fedoru, na Twitteru je napisao da za Emelianenkovog suparnika postoji samo jedna jasna i očita opcija.

Drugi borac koji je spreman boriti se protiv Fedora je 45-godišnji Tito Ortiz. Njega je za borbu s Fedorom predložio jedan fan na Twitteru, a Ortiz je podijelio njegovu objavu i poručio da je spreman. Bivši UFC-ov prvak krajem 2019. godine u svojoj posljednjoj borbi pobijedio je Alberta Del Ria.

Pročitajte više