Spremaju se dva velika iznenađenja u sastavu Hrvatske!

Foto: Index 

NOVI IZBORNIK Hrvatske, s radnim stažom od dva dana, danas u Kijevu vodi reprezentaciju u ključnoj utakmici borbe za SP, ali i u utakmici koja bi mogla odrediti sudbinu hrvatskog nogometa  generacije Luke Modrića. Hrvatska je na drugom mjestu skupine, sa 17 bodova, koliko ima i Ukrajina. Vodeći je Island s 19, a večeras igra sa slabašnim Kosovom. Hrvatskoj prijeti i scenarij da bude druga najgora reprezentacija i ostane bez play offa. 

Dalić je u subotu preuzeo potpuno slomljen i preplašen skup igrača koje je protekle dvije godine vodio Ante Čačić. Sjeo je u automobil i ukrcao se u avion za Kijev, gdje ga večeras čeka 70 tisuća nabrijanih Ukrajinaca. 

Rezultati by SofaScore

Dalić je prije puta za Kijev najavio promjene na pozicijama u momčadi. Večeras bi na lijevom boku umjesto Josipa Pivarića mogao zaigrati Šime Vrsaljko. Domagoj Vida u tom slučaju seli na desni bok, a najužu obranu drže Dejan Lovren i Matej Mitrović. U veznoj liniji Rakitić i Badelj bili bi iza Modrića koji bi imao puno ofenzivniju ulogu nego do sada. Bila bi to velika promjena u postavi Hrvatske i ideji za igru. 

Takva kombinacija nameće se u krugu reprezentacije tijekom današnjeg dana, no još uvijek sa sigurnošću ne znamo kako razmišlja novi izbornik. Moguće su i druge kombinacije: s Pivarićem u sastavu, Vrsaljkom na desnom beku te Lovrenom i Vidom na pozicijama centralnih braniča. U vezi, uz ofenzivnijeg Modrića, u kombinacijama je i Marko Rog, kao i Andrej Kramarić na desnom krilu. 

Mogući sastavi Hrvatske protiv Ukrajine večeras od 20:45

Subašić; Vida, Mitrović, Lovren, Vrsaljko; Badelj, Rakitić; Kramarić, Modrić, Perišić; Mandžukić

Subašić: Vrsaljko, Vida, Lovren, Pivarić; Badelj, Rakitić, Rog, Modrić, Perišić, Mandžukić 

Tweetovi o temi #UKRCRO

Pročitajte više