SRBIJA U POLUFINALU EUROBASKETA Sjajni Bogdanović uništio Italiju

Foto: Fiba

KOŠARKAŠI Srbije u četvrtfinalu Eurobasketa pobijedili su Italiju rezultatom 83:67 i izborili su polufinale protiv Rusije koje će se igrati u petak.
 
U drugom polufinalu igrat će Slovenija i Španjolska.
 
Utakmica u Istanbulu počela je loše za Srbiju koja u prve četiri minute nije postigla niti jedan koš. Talijani su vodili na početku, ali Srbija se u utakmicu vratila koševima sjajnog Bogdanovića.
 
Sale Đorđević napravio je ključan potez kad je u igru ubacio Bobija Marjanovića i od tada se slika na parketu sasvim promijenila.
 
Srbija je počela igrati sve bolje, posebice pod košem, a kad je proradio i vanjski šut razlika se iz minute u minutu penjala i već na poluvremenu (44:33 za Srbiju) bilo je jasno da će Talijanima trebati čudo za polufinale.
 
U zadnjoj četvrtini je ta razlika otišla na velikih 16 razlike, pa nikakve drame nije ni bilo.Talijani u ovoj utakmici sa samo dva raspoložena igrača nisu imali šansi protiv Srba, koji su posve dominirali u skoku. Dok su Srbi uhvatili 44 lopte, Talijani su imali čak 25 skokova manje i samo dva više (19) negoli Srbi samo u napadu (17). 
 
Kod Srbije su najučinkovitiji bili Bogdanović (22) i Mačvan (13), dok su kod Talijana više od deset poena dali samo Belineli (18) i Datome (15). 
 
Treba podsjetiti da je Srbija uoči turnira ostala bez sedam, osam standardnih reprezentativaca i bez gotovo kompletne prve petorke. Redom su otkazivali Jokić, Marković, Kalinić, Simonović, Raduljica, Teodosić, Bjelica, a od startne postave u na raspolaganje izborniku Sali Đorđeviću stavio se samo fenomenalni Bogdan Bogdanović, dečko koji je na ovom prvenstvu izrastao u lidera reprezentacije.
 
Đorđević je igrao s onim što ima, nije se bunio, nije očajavao niti je tražio alibije za eventualni neuspjeh, a igrače s kojima je došao na turnir uvjerio je da su najbolji u Europi. I zaista, ovi su tako i igrali i zasluženo, da zasluženije ne može biti, izborili još jedno veliko polufinale na velikim natjecanjima.
 
 
 
 
 
 

Pročitajte više