Boks

Srebrni iz Rija komentirao Hrgovića. "Može izdržati 12 rundi, ali protiv mene?"

Foto: Getty Images

TONY Yoka, Joe Joyce i Filip Hrgović su u Riju 2016. godine podijelili olimpijske medalje u teškoj kategoriji na boksačkom turniru. Francuz je osvojio zlato pobijedivši Britanca u finalu, a hrvatskog predstavnika u polufinalu.

Danas su sva trojica još uvijek neporaženi u svojim profesionalnim karijerama i streme prema vrhu. Najmanje borbi do sada je upisao Yoka, ali su mu pobjede najpoznatije. 

Yoka u petak svladao bivšeg Wilderova izazivača

U petak je u Nanterreu tehničkim nokautom pobijedio sunarodnjaka Johana Duhaupasa koji u profesionalnoj karijeri ima 38 pobjeda i šest poraza, a bio je i izazivač Deontaya Wildera. Yoka je u profesionalnu karijeru krenuo vrlo hrabro jer se 2017. godine u debitantskom meču borio protiv tada neporaženog Travisa Clarka (12-0-0) i slavio nokautom.

Joe Joyce je odradio 11 profesionalnih borbi i upisao isto toliko pobjeda. Posljednji put je u ring ušao u srpnju kada je tehničkim nokautom svladao Michaela Wallischa (20-3-0). Njegov sljedeći protivnik je također neporaženi 23-godišnjak Daniel Dubois (15-0-0) i ako Joyce iz te borbe izađe kao pobjednik, mogao bi ubrzo dobiti priliku za jednu od teškaških titula.

Eddie Hearn s punim pravom podržava Hrgovića

S druge strane, Hrgović večeras nastupa u Danskoj protiv Grka Alexandrea Kartozije i lovi svoju 11. profesionalnu pobjedu. On i Joyce su odradili meč u World Series of Boxing koji je na pola puta između amaterskog i profesionalnog boksa. Slavio je Britanac koji je u posljednjem razgovoru za Sky Sports nahvalio Hrgovića.

"Hrgović ima slične karakteristike kao ja. Doduše, on ne upućuje toliko puno udaraca. Jak je, visok, ima iskustva, snage i dobru tehniku", rekao je Joyce i nastavio pohvalno govoriti o Hrgoviću.

"Eddie Hearn ga podržava s punim pravom. Bio je brončani u Riju i jako je iskusan borac. Dugo je već u boksu i trebat će pripaziti na njega."

Yoka i Hrgović bi došli do točke gdje ne bi mogli pratiti Joyceov ritam

Joyce je u dvije od tri borbe gubio od Yoke. Francuz je bio bolji u finalu Svjetskog prvenstva 2015. i finalu Olimpijskih igara 2016. Na tim je turnirima pobjeđivao i Hrgovića, a Hrvat i Britanac bi se rado osvetili u profesionalnom boksu.

"Yoka je postao popularan nakon osvajanja zlata u Riju i izgradio je svoje ime borbama u Francuskoj. On udara manje, ali je jak borac i vrlo moćan. On bira udarce i puno je ekonomičniji u njihovoj selekciji", mišljenja je Joyce koji ne vjeruje kako Hrgović i Yoka imaju šanse protiv njega.

"Oni mogu izdržati 12 rundi, ali protiv mene? Došli bi do točke gdje ne bi mogli pratiti ritam."

Ako dođe do revanša između Yoke i Joycea, bio bi to prvi međusobni profesionalni meč dvojice boksača koji su međusobno odmjerili snage u finalu OI-a i u profesionalnom boksu.

Pročitajte više