Srna među najboljima u porazu Šahtara od Milana

NOGOMETAŠI Milana su, na krilima Kake i Inzaghija, protutnjili Doneckom svladavši Šahtar s 3-0, dok je Celtic u Glasgowu bio bolji od Benfice s 1-0.

Šahtar - Milan 0:3 (Inzaghi 65, 93, Kaka 72)

Posebnu je pažnju, međutim, privukla bolna grimasa hrvatskoga reprezentativca Darija Srne nakon pada pet minuta prije kraja. Pao je na šaku i činilo se da će morati napustiti travnjak. Domaći je trenet Mirceao Lucescu već ranije načinio tri izmjene, pa je Srna stisnuo zube i ipak odigrao do kraja. Već u sljedećem napadu Stvorio je lijepu priliku za domaćču momčad, ali je lopta prošla pored vrata. Srna je odigrao svih 90 minuta i bio jedan od najaktivnijih igrača domaće momčadi.

S druge strane, Dario Šimić nije bio ni na klupi Milana, koji je u Donecku dohvatio svoju treću pobjedu u četiri dosadašnja kola Lige prvaka. Mrežu je načeo Filippo Inzaghi nakon što ga je dugim dodavanjem sjajno proigrao Andrea Pirlo. Inzaghi je vješto izbjegao zaleđe i u padu, jednim dodirom, spremio loptu u mrežu. Sedam minuta kasnije Milanova je "devetka" preuzela ulogu asistenta. U suparničkom, je kaznenom prostoru uspio, opet u padu, progurati loptu do Kake, a ovaj između trojice Šahtarovih igrača pogoditi suprotni, donji lijevi kut domaćega vratara. Konačnih je 0-3 postavio Inzaghi u posljednjoj minuti sudačke nadoknade nakon što je Kaka povukao kontrapad.

Celtic - Benfica 1:0 (McGeady 45)

Celtic je pobjedom protiv Benfice pobjegao s dna ljestvice i upisao drugu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Čovjek odluke je Irac Aiden McGeady, koj je u posljednjoj minuti prvoga poluvremena prigrabio loptu na lijevoj strani, primaknuo se sredini i snažno opalio prema vratima. Loptu je pritom okrznuo Benficin branič, Brazilac Luisao, nakon čega je odsjela u mreži. Pet minuta prije kraja Benficin je kamerunski vezist Gilles Binya isključen zbog prekršaja na Scottu Brownu.

Redoslijed: 1. Milan 9 bodova, 2. Šahtar 6, 3. Celtic 6, 4. Benfica 3.

Parovi 5. kola, 28. studenoga: Celtic - Šahtar, Benfica - Milan.

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više