Srna postao intelektualac u kopačkama: Dobio trenersku diplomu

Screenshot: Youtube

DARIJO SRNA legenda je ne samo hrvatskog, nego i ukrajinskog nogometa. U njegovoj drugoj domovini, gdje 34-godišnjak živi i radi gotovo pola života (od 2003.), stekao je službeno zvanje trenera.

Predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Andrij Pavelko uručio mu je diplomu s UEFA-inom trenerskom PRO-licencijom.

Srna je u 15 godina za Hrvatsku odigrao rekordne 134 utakmice i postigao 22 gola, a dugogodišnji kapetan reprezentacije od nacionalne momčadi oprostio se nakon Eura prošlog ljeta. Za Šahtar je u 14 godina nastupio 321 put i zabio 33 zgoditka.
 
U tom klubu još uvijek igra, ali s obzirom na to da za dva mjeseca puni 35 godina, da mu na kraju sezone ističe ugovor sa Šahtarom, kao i na to da je upravo i formalno postao trener, logično se nameće pitanje znači li to da se njegova bogata karijera nogometaša približila kraju?
 
"Iako sam dobio trenersku licencu, to ne znači da mi je igračka karijera gotova. Još uvijek uživam na terenu, ali ova diploma mi nikada neće biti suvišna jer nikad ne znate što nosi budućnost. Ali moj prvi cilj i posao je i dalje igrati nogomet", izjavio je Srna za YouTube kanal Ukrajinskog nogometnog saveza.

Pročitajte više