regija

Srpska legenda Ajaxa i kapetan prvi put od ljeta 2018. nije bio prvotimac

Foto: Gulliver / Getty Images

DUŠAN TADIĆ za manje od jedne sezone postao je legenda Ajaxa. Za taj status bila mu je dovoljna samo jedna utakmica. Doduše, na stadionu najvećeg kluba na svijetu.

U ožujku prošle godine jedan gol je postigao, a dva namjestio u povijesnom trijumfu Ajaxa kod Reala (4:1) kojim je nizozemski prvak već u osmini Lige prvaka izbacio njenog trostrukog uzastopnog osvajača. Tadić je na Bernabeuu odigrao tako da je postao tek deveti igrač u povijesti koji je dobio ocjenu 10 u kultnom L'Equipeu.

Do kraja 2018./2019. vodio je Ajax do dvostruke nizozemske krune i do praga finala Lige prvaka, a sjajan je bio i prošle sezone, kao i na početku ove, treće otkako je u najvećem nizozemskom klubu.

Zato je veliko iznenađenje što Tadić prvi put od dolaska u Ajax nije bio u prvoj momčadi na prvenstvenoj utakmici. To se, nakon što je svih 65 prethodnih utakmica bio starter, dogodilo u sedmom kolu Eredivisie.

Trener Ten Cate znao je da vodeći Ajax može bez svog kapetana i ključnog čovjeka protiv Fortune Sittard, najgore momčadi lige. Tako je i bilo, jer bez njega je Ajax vodio 3:1, što je bio rezultat kada je u 66. minuti ušao u igru.

Do kraja je zabio gol za konačnih 5:1.

Tadiću je to u 107. nastupu za Ajax bio 60. zgoditak. Sjajne brojke zaokružuje s 46 asistencija. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više