WIMBLEDON

Srpski mediji: I Hrvati zbog Đokovića pali u trans. Je li ovo Rogerov kraj?

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOVAK ĐOKOVIĆ peti je put u karijeri osvojio Wimbledon nakon što je u epskom finalu nakon gotovo pet sati igre svladao Rogera Federera sa 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3).

Bio je ovo treći dvoboj Đokovića i Federera u finalu Wimbledona i treći je put kao pobjednik izašao srpski igrač, to mu je uspjelo i 2014. te 2015. godine.

Federer je ostao na osam osvojenih Wimbledona, a ovo mu je bio 12. nastup u finalu. Bio je nadomak pobjedi, u petom setu je imao 8:7 i dvije meč-lopte na svom servisu, ali na obje je loše odigrao te se Đoković izvukao iz gotovo izgubljene pozicije. 

Srpski tenisač uzeo je 16. grand slam naslov u karijeri i u velikoj utrci se približio Federeru koji ima 20 naslova. Španjolac Rafael Nadal trenutačno je na 18 osvojenih grand slam naslova. 

Borba Velike trojke danas je udarna tema u svijetu sporta. Srpski mediji su ovako doživjeli veliku Novakovu pobjedu:

"Dosta je Roger, idi u penziju", udarni je naslov na Telegrafu. Blic postavlja pitanje je li Federer jučer u Wimbledonu zapravo završio karijeru. Navode kako je Federer s kiselom facom primio nagradu za drugo mjesto. 

N1 televizija objavila je da Federer ipak sprema osvetu Novaku na turniru u Cincinnatiju, jedinom terenu na kojem će nastupiti uoči idućeg Grand Slama. 

Izvještaj CNN-a udarna vijest na srpskim naslovnicama 

Među najčitanijim vijestima jutros na srpskim portalima su dvije meč lopte koje je Đoković spasio na Federerov servis. 

U Srbiji prenose i reakcije iz susjedstva, posebno iz Hrvatske gdje se većinom srčano navija za Đokovića. 

"Hrvati u transu luduju zbog Đokovića: Pogledajte kako mediji iz komšiluka pišu o Srbinovoj obrani Wimbledona", naslov je u Espresu. 

Novinari navode kako se ne sjećaju da su Hrvati ovako lijepo pisali o nekom sportašu iz Srbije. 

Srpski mediji također na naslovnicama forsiraju vijest CNN-a koji je nakon finala izašao s tvrdnjom da Đoković nikada neće biti popularan kao Nadal i Federer. Tu vijest tijekom dana na udarnom mjestu drži Radio Televizija Srbije. 




"


"Dosta je više Rogeru, idi u penziju", piše Telegraf.

Pročitajte više