WTA

Srpski trener stvorio najbolju tenisačicu svijeta pa dobio otkaz: "To je šok"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAOMI OSAKA osvojila je prošle godine US Open, a 2019. godinu otvorila je osvajanjem Australian Opena. Postala je svjetski broj 1, a onda je šokirala tenisku javnost objavom da više ne surađuje sa Sašom Bajinom.

Srpski trener jedan je od najzaslužnijih što je 21-godišnja Japanka postala najbolja na svijetu i zato je veliko iznenađenje što je došlo do raskida suradnje. A prije samo 20-ak dana su pokorili Australiju...

"Ćao svima, neću više raditi sa Sašom. Hvala mu na radu i želim mu sve najbolje u budućnosti", kratko je objavila prva tenisačica svijeta, dok je srpski trener bio nešto rječitiji.

"Hvala, Naomi! Ne želim ti ništa manje od najboljeg, kao i do sada. Kakva je samo ovo avantura bila! Hvala ti što si dopustila da budem dio toga."

Pod vodstvom Bajina Osaka je postala prva tenisačica od Serene Williams 2015. godine koja je osvojila dva Grand Slama zaredom i najmlađa još od Martine Hingis 1998. godine koja je to uspjela. 

Embed from Getty Images

Lindsay Davenport, legendarna američka tenisačica, šokirana je ovom odlukom.

"Ovo je šok. Pa ona je upravo osvojila dva Grand Slama. Počeli su surađivati 2017. godine i od tada je Osaka samo napredovala. Ovo mi je jako iznenađujuće, posebno ako se pogledaju Naomini rezultati", rekla je Amerikanka.

Bajin je Osaku preuzeo prije godinu dana kada nije bila među 70 najboljih tenisačica svijeta.

Pročitajte više