OI TOKIO

Srpski vaterpolisti nakon nevjerojatnog preokreta izborili finale Igara

Foto: Guliver/REUTERS/Gonzalo Fuentes

AKTUALNI olimpijski prvak u vaterpolu Srbija u dramatičnom polufinalu pobijedila je Španjolsku 10:9 i s Grčkom će igrati za zlato.

Srbija je skoro cijeli susret gubila, ali je u triler-završnici pokazala snagu i moć i osvetila se Furiji za poraz u skupini.

Srbija je povela 2:0, ali Španjolska je napravila veliku seriju i otišla na 4:2. Poluvrijeme je završilo 5:4 za Španjolsku.

U nastavku su Španjolci otišli na 7:4 i izgledalo je da je Srbija ostala bez snage, no tek tada se počeo igrati spektakularan vaterpolo.

U zadnju minutu se ušlo s rezultatom 9:9, a kapetan Filipović 26 sekundi do kraja zabio je bombu za 10:9. U posljednjem napadu na utakmici Larumbe je napravio prekršaj u napadu.

Dušan Mandić postigao je tri gola za Srbiju, po dva su dodali Strahinja Rašović i Filip Filipović, dok su Slberto Munarriz, Roger Tahull i Blai Mallarach bili dvostruki strijelci za Srbiju.

Srbija će tako nastaviti niz osvajanja medalja na OI, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu je bila brončana, a 2016. u Riju zlatna.

Španjolska ima dvije medalje s OI, zlato iz Atlante 1996. i srebro iz Barcelone 1992.

Finale je na programu u nedjelju od 9.30 sati, dok će Mađarska i Španjolska igrati za broncu od 6.40 sati.

U nedjelju će igrati i Hrvatska i to od 4.00 sata protiv SAD-a za peto mjesto.

Pročitajte više