NBA

Srušen je nevjerojatni NBA rekord. Pogledajte trenutak za povijest košarke

Foto: Brett Davis-USA TODAY Sports

RUSSELL WESTBROOK je osam i pol minuta prije kraja utakmice njegovog Washingtona i Atlante (124:125) ušao u povijest.

Danilo Gallinari je u napadu Hawksa pucao, a lopta se odbila od obruča ispod kojeg ju je uhvatio Westbrook. Bio je to njegov deseti skok na utakmici, kojim je došao do 182. triple-doublea. Novog NBA rekorda.

Westbrook je tako u 13. godini u najjačoj ligi nadmašio ono za što je Oscaru Robertsonu trebala godina više. Legendarni Big O rekord je držao gotovo pola stoljeća, još od 1974., i činio se nedostižnim.

Ipak, oborio ga je Westbrook. To je uspio na utakmici u kojoj je do kraja zabilježio 28 koševa, 13 skok i 21 asistenciju. Doista, spektakularan način za ulazak u NBA povijest.

Mnogi velikani nisu se proteklih desetljeća ni približili Robertsonovom pothvatu. Magic Johnson je dobacio do 138, Jason Kidd je karijeru završio s 107, a Wilt Chamberlain sa 78 triple-double utakmica.

LeBron James je jedan takav učinak udaljen od 100 mečeva s triple-double brojkama. Od aktivnih igrača među Top 10 su James Harden (58) i Nikola Jokić s 56 triple-double utakmica. Michaela Jordana primjerice nema ni među deset igrača s najviše triple-double učinaka.

Pročitajte više