Štimac: Šteta zbog gubitka dva boda, ali sada dolaze "naše" utakmice

U DERBIJU začelja između Zagreba i Istre 1961 nije bilo pobjednika, a podjelom bodova i činjenicom da su Puljani ostali ispred zagrebaša na ljestvici daleko zadovoljniji bio je gostujući trener Zoran Vulić, koji je u tri utakmice za kormilom momčadi s Verude osvojio sedam bodova.

> Karlovac slavio u Zaprešiću, Ljubojević spasio bod Zagrebu

Vulić: Moram biti zadovoljan, prihvatio bih remi da mi ga je netko ponudio prije utakmice

"Bila je ovo teška utakmica za nas, po važnosti možda i važnija njima nego nama. Mi smo došli ovdje odigrati dobru utakmicu i mislim da smo dobrim dijelom u tome uspjeli. Primili smo gol koji nismo smjeli primiti jer nam je iz jedne čiste situacije Ljubojević dao gol. Ipak, moram biti zadovoljan s ovih 1:1 jer da mi je netko ponudio bod prije utakmice, sigurno bih ga prihvatio", rekao je na press konferenciji poslije utakmice splitski trener izrazivši žaljenje što njegova ekipa nije uspjela realizirati neku od brojnih kontri i postići pobjedonosni pogodak.

"Izgubio sam grlo vičući, ali to je tako u sportu, nijedan trener na svijetu to ne može spriječiti. Igrači su se instinktivno vraćali, pogotovo otkako je ušao Krstanović i tu moram čestitati mom stoperskom dvojcu, obojica su odigrala fantastično. Znate, mi smo ovamo došli pobijediti, nismo se došli braniti jer kad to napravite protiv Zagreba u Kranjčevićevoj osuđeni ste na poraz. Rekao sam svojim igračima da samo trebamo izdržati desetak minuta u drugom poluvremenu bez primljenog pogotka, ali nažalost, nismo uspjeli. Čestitam Štimcu i Zagrebu, imam o njima visoko mišljenje i smatram da ne zaslužuju pretposljednje mjesto na ljestvici", zaključio je Vulić.

Igor Štimac nije mogao, niti se trudio sakriti nezadovoljstvo konačnim ishodom: "Mislim da nisam subjektivan kada kažem da smo napravili više nego dovoljno za tri boda, imali smo situacije i prilike, pogotovo one Vugrinčeve koje su trebale rezultirati pogocima. Meni kao treneru ostaje žal za prvim poluvremenom u kojemu je lopta išla presporo, jer drugo smo odigrali baš onako kako sam želio. Ne bih se složio s Vulićevom opaskom kako se nisu došli braniti jer Istra je konstantno imala deset igrača iza lopte, zgusnuto su stajali na 25 metara, a po terenu koji nije bio idealan bilo je teško kombinirati i stvarati višak. Istra je igrala jedan klasični bunker, s orijentacijom na kontru", ponudio je potpuno oprečno razmišljanje Vulićevom Štimac koji nikako nije mogao biti sretan načinom na koji je njegova momčad odigrala prvo poluvrijeme.

Štimac: Iz jedine prave akcije zabili su pogodak koji nas je koštao dva boda

"Nismo bili pravovremeni na odbijenim loptama, Istra je tu prednjačila. Bez obzira na sve, ne mogu zamjeriti svojim igračima ništa jer su u drugom poluvremenu dali sve od sebe. Itekako su nam nedostajali kartonirani i ozlijeđeni igrači (Parlov, Jeffton i Mikulić), bio je to preveliki hendikep za nas, jer u završnici utakmice, kada smo trebali samljeti protivnika, evidentan je bio njihov izostanak. Ostaje mi žal što je protivnik iz jedine kvalitetnije akcije ostvario ono po što je došao u Zagreb. Vuliću i njegovim igračima čestitam, ovo je velik bod za njih, a mislim da nama slijede puno kvalitetniji i bolji susreti u kojima ćemo biti bolji, jer bit će nam lakše igrati."

"Zamjerio sam Krstanoviću što se nije držao šesnaesterca i hvatao dijagonalne lopte kao što je bio dogovor u zadnjih deset minuta. Sve u svemu, mogu biti zadovoljan, jer igra koju smo primijenili u drugom poluvremenu bila je jako riskantna, sa samo trojicom igrača smo ostajali otraga. Nedostajao nam je danas jedan gol Vugrinca", kazao je Štimac.

Pročitajte više