RUKOMETNI EURO

Što Hrvatskoj treba za prolaz u polufinale Eura? Rasplet kakav se rijetko viđa

Foto: HRS

HRVATSKA je u problemima. Nakon poraza od Crne Gore te očekivanih pobjeda Francuza nad Nizozemcima te Danaca nad Islanđanima, momčadi Hrvoja Horvata potrebno je čudo nad čudima za plasman u polufinale.

Samo jedna reprezentacija smije ostvariti više od šest bodova kako bi Hrvatska ostala u igri, a Francuska je pobjedom protiv Nizozemske na dobrom putu da prekorači tu brojku, dok se isto očekuje i od Danske.

Situacija nije dobra

Momčadi Hrvoja Horvata treba scenarij u kojem bi si ostatak skupine međusobno razgrabio bodove kako bi se na drugom mjestu zatvorio krug reprezentacija od šest bodova u kojem bi odlučivala gol-razlika. Svaka pobjeda favorita skupine tako je udarac za nadanja Hrvatske. Francuskoj i Danskoj sad trebaju još svega dvije pobjede kako bi i definitivno izbacile Hrvatsku s prvenstva.

Hrvatska u subotu od 20:30 igra upravo protiv Danske, a do kraja je čekaju još Island i Nizozemska. Hrvatska mora pobijediti u sva tri susreta i nadati se kiksevima Francuza i Danaca. Prema kladionicama, Hrvatska je već otpisana, koeficijent na to da će biti prvak postavljen je na 251, a na pobjedu Hrvatske nad Danskom, koja je nužna za prolaz skupine, koeficijent je 10.

Pročitajte više