Što je to Đoković žvakao dok se patio protiv 130. na svijetu? "Ne mogu vam reći..."

Foto: Epa

PUNO teži meč od očekivanog imao je srpski tenisač Novak Đoković na startu ATP turnira u Dubaiju. Tek nakon tri seta svladao je češkog igrača Tomaša Machača sa 6:3, 3:6, 7:6(1). Đokoviću, prvom igraču s ATP ljestvice, ovo je bio prvi meč nakon osvojenog Australian Opena, a 22-godišnji Čeh, inače 130. s ATP ljestvice, napravio je sve što je mogao da ga maksimalno zakomplicira.

Dobio je Machač drugi set, a potom je u prvom gemu trećeg seta imao novu priliku za break. Nije iskoristio tu šansu te je potom Đoković pobjegao na 4:1. No Machač nije odustao u tom trenutku. Vratio je break minusa te je izjednačio na 4:4, a odluka je pala u tie-breaku gdje Đoković ipak nije dopustio senzaciju na startu turnira.

U drugom kolu Đoković će igrati protiv Nizozemca Tallona Griekspoora, a lagani uvod u turnir je imao treći nositelj Daniil Medvedev, koji je pobijedio Talijana Matteu Arnaldija sa 6:4, 6:2.

Đoković je tijekom meča u ustima imao žvakaću gumu koju mu je dao fizioterapeut, pa su ga novinari pitali o čemu se radi.

''Posebna jedna žvaka. Ne mogu vam odati tajnu'', rekao je Novak uz osmijeh pa je otkrio kako se osjeća na terenu nakon mjesec dana.

''Ima tu svega pomalo. Rekli su mi da ću imati malo poteškoća s kretnjom, tajmingom, izvođenjem udaraca, da će se događati oscilacije. To se i događa. Jesam trenirao, ali jedno je trening, a drugo meč. Sve je u redu, prihvaćam, to je dio procesa vraćanja, nalaženja najbolje moguće forme'', rekao je srpski tenisač. 

Pročitajte više