Što Reju čeka u Laziju: Šestoro ozlijeđenih, navijači policiju gađali Molotovljevim koktelima



NAKON  iznimno loše polusezone Lazija, previranja oko promjene trenera dodatno su razbjesnila navijače, koji su u kampu Formellu iskazali svoje nezadovoljstvo. Počeli su bacanjem petardi, izvikivali parole protiv Uprave, a kako prenosi sportmediaset.it, momčad se od kivnih navijača sakrila u svlačionicu.

U nezdrav ambijent dolazi Edoardo Reja, novi trener Lazija. Od srijede će imati puno posla, a pozitivan šok Uprava očekuje već protiv Parme idućeg vikenda. David Ballardini vodio je jutarnji trening, no i njemu je jasno da je već bivši trener. Petstotinjak navijača jasno je pozivalo na njegov odlazak, kao na onaj Lotita i sportskog direktora Tarea.



Dio navijača na forumima čeka Reju kao spasioca, dok dobar dio njega ne vidi kao idealno rješenje. Tvrde da je on tek nešto bolja opcija od Ballardinija. Prva želja predsjednika Lazija bio je irski izbornik Trapattoni, no on nije dobio dozvolu saveza ili nije želio preuzeti taj možda prevruć krumpir. Jer, kako vjeruju neki navijači rimskog kluba, Laziju može pomoći samo odlazak odgovornih u Upravi, a ne promjena trenera.

Prema posljednjim informacijama iz Rima, u Formello su stigle policijske snage. Neki od najžešćih navijača su privedeni, a oni ostali nastavljaju svoj revolt. Broj navijača se povećao, ukupno ih je bilo više od tisuću, a popodnevni trening neće biti održan zbog sigurnosti. Policija je u borbi protiv bijesne mladeži morala koristiti suzavac kako bi odgovorila na bombe iz kućne radinosti i Molotovljeve koktele. Sukobi zasad broje troje ozlijeđenih među navijačima i isto toliko među policajcimi, a 11 je osoba uhićeno. 

Talijanski karabinjeri uspjeli su spriječiti invaziju igrališta, a igrači su nakon sat i pol pušteni iz svlačionice. Dočekale su ih salve uvreda. Nisu navijači Lazija jedini koji su ustali zbog promjena vezanih uz Reju, s obzirom na to da Torcida također najavljuje postavljanje živog štita tijekom trenerova odlaska.

Pročitajte više