UFC

Što se događa s Miočićevom novom borbom? "Stipe, pokaži da si častan čovjek"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOŠ SE ne zna kad će i protiv koga Stipe Miočić sljedeći put ući u oktogon. UFC-ov prvak oporavlja se od ozljede oka koju je u kolovozu zaradio u borbi protiv Daniela Cormiera. Tada je Miočić uzvratio Cormieru za raniji poraz i vratio naslov prvaka.

UFC je već najavio da će doći do treće borbe Miočića i Cormiera, ali američko-hrvatski borac ne želi ponovno taj meč. 

"Nadamo se kako će se boriti ove godine i vidimo ga u borbi koja će imati smisla, protiv borca kojeg Stipe još nije savladao. On je više nego voljan prvom prilikom braniti svoj pojas prvaka. Također, možda će iskoristiti i priliku izvan UFC-a ako se pojavi. Stipe se u Las Vegasu susreo licem u lice s Tysonom Furyjem te su njih dvojica porazgovarali", rekao je nedavno Miočićev menadžer Jim Walter.

Miočić ovako vraća Cormieru?

Cormier je uzrujan takvim porukama i poručuje kako zaslužuje treću borbu.

"Stipe, daj mi revanš. Idemo u tu borbu i ona će se dogoditi. Uvjeren sam da će se dogoditi. Znam da Stipe kaže kako želi nešto novo, ali dovraga, htio sam i ja nešto novo nakon što sam ga pobijedio pa sam mu dao revanš", rekao je Cormier.

"Jedino ispravno što možeš učiniti je dati mi revanš. Častan si čovjek Stipe, zar ne? Vatrogasac si, spašavaš živote. Stalno radiš ispravne stvari? Onda napravi ispravnu stvar i daj mi revanš."

Američki mediji pišu da Miočić ovako možda samo vraća Cormieru koji je tvrdoglavo odbijao borbu s njim jer je htio boriti se protiv Brocka Lesnara i zaraditi više. Miočić ga je strpljivo čekao i poručivao da ga ne zanima nijedna druga borba. 

Embed from Getty Images

Umjesto Cormiera Jones?

Miočića želi i Jon Jones, po mnogima najveći MMA borac svih vremena i poluteškaški prvak.

"Želim se boriti protiv Miočića i uvjeren sam da mogu pobijediti. Gledajući njegove borbe protiv Cormiera shvatio sam da sam ja taj. Razlika u brzini, borilačka inteligencija, raznovrsnost, samouvjerenost... Sve je na mojoj strani. Ne želim nikakvu drugu borbu u teškoj kategoriji, ne treba mi zagrijavanje. Spreman sam i snažan", rekao je Jones koji smatra da bi kao teškaš mogao imati oko 105 kilograma.

Pročitajte više