Stoičkov poručio Hrvatima: Dolazite na propali izlet u Sofiju!

IZBORNIK bugarske reprezentacije, kontroverzni Hristo Stoičkov, poručio je hrvatskoj reprezentaciji, koja na tablici kvalifikacijske skupine 8 za SP 2006 ima čak pet bodova više od Bugarske, da će u Sofiju 4. lipnja doživjeti “propali izlet”.

“Nabrijani” Stoičkov potpuno je uvjeren u pobjedu svoje momčad u Sofiji 4. lipnja, što je još jednom  ponovio u razgovoru za Sportske novosti.

“Dolazite na propali izlet! Ne sumnjam u kvalitetu sastava, ali mi smo iskoristili sve bonuse i više nemamo pravo na propust, u to ćete se uvjeriti sto posto!” - oštro je kazao bugarski izbornik, pa dodao kako izuzetno poštuje hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara.

“Kolegi s klupe svaka čast. Čujem da ovamo dolazi dostojanstveno, ne pričajući svašta, već kalkulirajući s neodlučenim. Drugi bi brbljali o pobjedi i tko zna čemu, on je realan, a ne prepotentan.” - dodao je Stoičkov.

Bugarski izbornik svjestan je stanja na tablici Skupine 8 – ukoliko u Sofiji njegova momčad ubilježi poraz ili neodlučeno, Bugari se mogu oprostiti s plasmanom na SP u Njemačkoj, te zato od svojih igrača zahtijeva maksimalnu koncentraciju.

“Hrvatska hoće remi, hoće presudan bod za plasman na SP i ja sam toga svjestan. Bugarska će se pripremiti dobro, protivnika poznajemo vrlo dobro – uvjeren sam da neće mnogo promijeniti u vlastitom stilu, ipak je posrijedi balkanski mentalitet.” - zaključio je Stoičkov.

Pročitajte više