INDEXU POTVRĐENO Zdravko Mamić može se vratiti na funkciju u Dinamo!

Foto: Hina 

SUDAC istrage zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić ukinuo sve "mjere opreza" koje su nakon pokretanja istrage bile određene gazdi Dinama Zdravku Mamiću, među kojima i zabranu obavljanja funkcija u klubu te zabranu kontakta sa svjedocima, potvdio je Indexu Mamićev odvjetnik Mate Matić. 

Zahtjev za ukidanjem tzv. mjera opreza podnijela je Mamićeva obrana, a Uskok će se na nju žaliti pa će konačnu odluku donijeti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Protiv Mamića i suokrivljenih vode se istrage zbog izvlačenja blizu 270 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo.

Sudac istrage kazao je da više ne postoje okolnosti i razlozi zbog kojih je Mamiću bio određen istražni zatvor pa slijedom toga više ne mogu egzistirati ni određeno jamstvo ni naložene mjere opreza. 

Istražni zatvor Mamiću je određen krajem 2015. godine, nakon što je protiv njega otvorena nova istraga zbog sumnje da je sa suokrivljenicima krao novac iz Dinama posredstvom transfera igrača i preko niza off kompanija u svijetu. 

Ova istraga protiv Mamića, njegovog sina Marija, bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića te vlasnika off shore kompanija Sandra Stipančića i Igora Krote proširena je u prosincu 2016. godine. USKOK sumnja da su milijunske iznose iz kluba izvlačili na način da su off shore kompanije, nakon unosnih transfera, ispostavljale Dinamu fakture za fiktivne usluge. 

Pročitajte više