SUPER MILAN DOVODI I TROJKU OD SUPER AGENTA Rossoneri ne staju harati mercatom

Foto: Getty Images/Guliver Image

ZAHVALJUJUĆI novom Milanovom gazdi, kineskom milijarderu Yonghong Liju, pali velikan talijanskog i svjetskog nogometa se diže. 

To još uvijek ne dokazuje rezultatima, budući da je prošlu sezonu Serie A završio na šestom mjestu, ali se itekako razmahao na tržištu.
 
Milan je prije isteka pola ljetnog prijelaznog roka doveo čak deset igrača, a sastanak koji su klupski operativci upravo održali s Jorgeom Mendesom, zastupnikom Cristiana Ronalda i Josea Mourinha, te jednim od dva najuspješnija menadžera nogometaša (drugi je naravno zloglasni Mino Raiola), otkriva da Rossoneri tu brojku žele dogurati do 13.
 
I to tako da im Mendes pomogne da u paketu dovedu čak tri njegova štićenika. 
 
Renato Sanches (19) veznjak je koji je zadivio prošlog ljeta fantastičnim igrama na Euru, gdje je Portugal vukao preko Hrvatske i Poljske do finala. Otkrili smo ga par mjeseci ranije, kada je impresionirao igrajući za Benficu protiv Bayerna u LP, te oduševljeni predstavama u Francuskoj, ovako poentirali u odi njemu:

"Bayern ga je kupio za 35 milijuna eura, dok s bonusima koji ovise o nastupima Sanchesa, njegovim individualnim nagradama te trofejima novog kluba, Benfica na ovom transferu može zaraditi do 80 milijuna eura. Među brojnim klauzulama u ugovoru koje definiraju dodatne iznose za isplatu Benfici, ističe se ona po kojoj će lisabonskom klubu biti uplaćeno 10 milijuna eura ako Renato Sanches do 2021. bude nominiran za Zlatnu loptu. S obzirom na to kako igra na Euru, bit će čudo ako je u sljedećih par godina ne osvoji."
 
"Čudo" se u prvoj sezoni u Bayernu dogodilo. Sanches je kao prvotimac odigrao samo četiri utakmice i bio očajan, pa se odlazak čini izglednim. On je sam već izjavio da ne bi imao ništa protiv Milana.

Drugi Mendesov eksponat kojeg žele u Milanu je Diego Costa (28), slavni napadač Atletica i Chelseaja. Ali Antonio Conte dao mu je otpusno pismo i to SMS-om. Brazilac sa španjolskim državljanstvom vratio bi se u Atletico, ali njemu najdraži klub do siječnja ima zabranu dovođenja igrača. Milan ima rješenje: Costi nude da potpiše na šest mjeseci i onda se vrati Atletiju.

Zadnji od trojca o kojem su raspravljali ugledni klub i menadžer je Radamel Falcao (31). Kolumbijski golgeter se nakon nekoliko sezona obilježenih ozljedama u Engleskoj, starim golgeterskim navikama vratio u Monacu, u kojem je prošle sezone postigao 28 golova u svim natjecanjima. 

Pročitajte više