Sutra kazna Hajduku: Poljud će vjerojatno biti zatvoren do prosinca

Foto: Miranda Čikotić/Pixsell

DISCIPLINSKI sudac 1. HNL Alen Klakočer u četvrtak će odrediti kaznu Hajduku zbog divljanja njegovih navijača i organizacijskih propusta na prošlotjednom derbiju s Dinamom (0:0).

Podsjetimo, na utakmici je od topovskog udara teško stradao jedan vatrogasac, a na tribine je uneseno nekoliko desetaka baklji, signalnih raketa i ostalih pirotehničkih sredstava, zbog čega je i ovaj derbi bio prekinut na nekoliko minuta. Osim toga, s tribina je Adamu Gyurcsu u glavu doletio komad odlomljenog betona. 

Očekuje se da će disciplinski sudac kazniti Hajduk s tri ili četiri utakmice pred praznim stadionom. Dobije li Hajduk četiri utakmice kazne to znači da bi prvi sljedeći susret pred svojim navijačima igrao 8. prosinca u 17. kolu protiv Istre. U tom slučaju Splićani bi imali prazan Poljud na nedjeljnom derbiju s Osijekom te na nezgodnim utakmicama s Rijekom, Interom i Slavenom. Dobije li tri utakmice, vrata Poljuda otvorit će za susret sa Slavenom u 15. kolu 24. studenog.

Hajduk na 36 prošlogodišnjih prvenstvenih utakmica samo triput nije platio kaznu zbog pirotehnike, no ovaj put bi kazna mogla biti drastična. Prošle sezone je splitski klub u blagajnu HNS-a uplatio čak 975.000 kuna, a do subotnjeg incidenta je ove sezone platio već 86.000 kuna.

Pročitajte više