KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

Suze junaka s Marakane rasplakale zemlju: Ovo je za cijelu Škotsku

Screenshot

RYAN CHRISTIE, sjajni i superefikasni veznjak Celtica, u Beogradu je na utakmici Srbija - Škotska (1:1) u finalu doigravanja za plasman na Euro zabio povijesni gol za reprezentaciju Škotske. Do posljednje minute činilo se da će to biti pobjednički zgoditak.

Međutim, tri minute nakon što je Christie izašao iz igre, Luka Jović zabija gol za spas Srbije koji je slomio srca škotskih navijača, ali ne i duh njihovih nogometaša. Škotska se hrabro držala u produžecima u koje je ušla s velikom psihološkom prednošću na strani Srbije i bez svog ključnog igrača.

Do pobjede i prvog velikog natjecanja još od SP-a 1998. došla je nakon penala, zahvaljujući tome što je golman David Marshall sjajno obranio penal najboljeg srpskog strijelca Aleksandra Mitrovića.

Nakon utakmice Christie je suzama na tartanu Marakane postao junak Tartan Armyja. Pritisnut emocijama slomio se i rasplakao od sreće i olakšanja: "Zaslužili smo ovo. I mi igrači i vi navijači. Zbog toliko toga. Koliko već godina čekamo i pokušavamo i onda uspijemo u ovoj užasnoj godini. I to tako da pobijedimo na penale daleko od kuće. Nadam se da smo vas barem malo razveselili u ovim teškim vremenima. Ovo je za cijelu Škotsku", govorio je Christi gutajući suze radosnice. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ EMOTIVNU IZJAVU ŠKOTSKOG JUNAKA IZ BEOGRADA

Pročitajte više