hrvatska reprezentacija

Švedska objavila popis za utakmicu odluke. Hrvatska može odahnuti

Foto: Marko Prpić / Pixsell

ŠVEDSKI izbornik Janne Andersson objavio je popis igrača za ključnu utakmicu elitne skupine Lige nacija, protiv Hrvatske 14. studenog u Solni.

Sjajna vijest za Dalića i njegovu obranu

Iako je prije dva dana Zlatan Ibrahimović na društvenim mrežama natuknuo da se nakon četiri godine vraća u reprezentaciju, izbornik ipak nije pozvao najboljeg strijelca (62 gola) u povijesti nacionalne momčadi.

To je sjajna vijest za Dalića i njegove izabranike, jer Ibrahimović, koji je prije mjesec dana napunio 39 godina, igra sjajno. Od početka sezone je u sedam utakmica za Milan postigao osam golova, a dva je namjestio.

Za deset dana Švedska i Hrvatska za opstanak u eliti Lige nacija

Švedska i Hrvatska za deset dana u predgrađu Stockholma igraju najvažniji meč ovih reprezentacija u grupnoj fazi Lige nacija. Ove dvije selekcije dva kola prije kraja daleko su ispod Portugala i Francuske, koji se bore za prvo mjesto, te se ne mogu probiti na final four Lige nacija, završni turnir, koji daje pobjednika.

Umjesto toga, Švedska i Hrvatska u preostale dvije utakmice bore se da ne budu posljednje u skupini, jer reprezentacija koja će završiti natjecanje na zadnjem mjestu grupe ispast će iz elitne ili A u drugu ili B jakosnu skupinu Lige nacija. 

Hrvatska u toj borbi bolje stoji od Švedske jer je jedinu pobjedu (2:1) i bodove u četiri utakmice izborila upravo protiv nje, dok je Švedska bez bodova nakon četiri utakmice. 

Tri dana nakon međusobnog susreta Hrvatska u zadnjem kolu skupine Lige nacija na Poljudu dočekuje Portugal, dok Švedska gostuje kod Francuske. 

Popis Švedske za prijateljsku utakmicu protiv Danske te utakmice skupine Lige nacija protiv Hrvatske i Švedske:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više