Svjetski prvaci izgubili u Irskoj, Lewandowski spasio Poljake

Foto: Hina

AKTUALNI svjetski prvaci Nijemci trebali su bod u Irskoj za potvrdu plasmana na EP, no doživjeli su neočekivani poraz 0:1.
 
Euforiju na Aviva stadionu u Dublinu izazvao je gol Shane Long u 71. minuti. Bila je to prva pobjeda Iraca protiv Elfa u službenim utakmicama.
 

 
Lewandowski spasio Poljake
 
U drugom susretu Škotska i Poljska su odigrali 2:2, nakon čega su Škoti definitivno otpali. Poljaci su poveli već u trećoj minuti golom Roberta Lewandowskog koji je zabio već 11 pogodak u kvalifikacijama.
 
Gosti su držali vodstvo sve do sudačke nadoknade kada je Matt Ritchie izjednačio eurogolom. Veznjak Bournemoutha je opalio sa 25 metara pogodivši same rašlje. Domaćin je u 62. minuti stigao do vodstva još jednim lijepim pogotkom, a strijelac je bio Steven Fletcher. Poljake je spasio Lewandowski izjednačivši u sudačkoj nadoknadi. Gruzija je bez većih problema pobijedila Gibraltar 4:0. 
 
Kolo prije kraja na ljestvici vodi Njemačka s 19 bodova, Irska i Poljska imaju po 18 bodova i u zadnjem kolu će u Varšavi odlučiti o putniku na Euro. U prvom susretu završilo je 1:1. Nijemci dočekuju Gruziju.
 
 

Standings provided by

Pročitajte više