Talijanski nogometaši među najvećim cmizdravcima u svijetu sporta



AMERIČKI internet portal "Totalprosport" napisao je članak o najvećim cmizdravcima u svijetu sporta. Među devet sportaša, na trećem mjesto našli su se talijanski nogometaši, "koje je jednostavno odvratno gledati kako cvile na terenu".

Tako je deveto mjesto zauzeo legendarni John McEnroe, koji jednostavno nije mogao podnijeti da stvari krenu putem koji on nije zamislio. Kaže se da je sastavio dio jednog vrhunskog sportaša i mogućnost primanja "udaraca", a McEnroe to nikada nije mogao.

Osmo i sedmo mjesto zauzela su dva sjajna NBA košarkaša, Rasheed Wallace i Allen Iverson. Spominje se kako je Wallace u karijeri skupio čak 304 osobne greške. Kada bi dobio udarac, nije mogao izdržati a da ga odmah ne vrati. Iverson je pak bio veliki borac nekad, ali je u stare dane postao cmizdravac, pobjegavši iz SAD-a u Tursku.

Slijede dva igrača američkog nogometa Terrell Owens i Jerry Rice, koji se stalno tužakaju po novinama. Ili igraju previše ili igraju premalo, njima ništa ne odgovara, a ne treba ni spomenuti koliko zarađuju.

Na trećem mjestu su kao što smo rekli talijanski nogometaši, čiji je smisao igre simulirati prekršaje, frustrirati navijače i zapravo obezvrjeđivati nogometnu igru. Rade stotine prekršaja, a čim ih se dotakne padaju kao pera na tlo. I da, uvijek se nešto žale sucima, apsolutni kraljevi cmizdrenja.

Prva dva mjesta zauzeli su pak Tim Duncan i bejzbolski trener Pete Rose. Ljutiti Duncanov izraz lica, kada nešto nije po njegovu, već je kultni u SAD-u, a iživcirao je već milijune gledatelja na malim ekranima. Peter Rose je pak zaradio milijune kladivši se na svoju momčad, a kada je izbačen iz bejzbola doživotno, svaki dan je plakao u medijima.

Pročitajte više