LIGE PETICE

Talijanski trener o Superligi: Kao da djetetu radnika kažete da ne može biti kirurg

JEDNA od utakmica koje bi se trebale odigrati u 32. kolu talijanskog prvenstva je i susret u kojem Milan dočekuje Sassuolo. Da se pita trenera gostujuće momčadi, do te utakmice ne bi niti došlo.

Roberto De Zerbi je ljutit na sljedećeg suparnika zbog njegove uloge u osnivanju Superlige, zatvorenog natjecanja bogatih klubova.

''Ne bih želio igrati protiv Milana jer je dio ova tri kluba koji žele Superligu, ali ići ću na tu utakmicu ako me prisili gazda kluba Giovanni Carnevali. Toliko sam ljutit da sam s igračima o tome pola sata pričao. Ovaj je nogometni puč. Nogomet pripada svima, a ovo je meritokracija. Priopćenje je pušteno u nedjelju u ponoć na novim internetskim stranicama, kao da se zabijaju zastave na teritorij koji je nekom oduzet'', započeo je Sassuolov trener pa nastavio:

''To je kao da sin nekog radnika ne može sanjati da postane kirurg, odvjetnik ili liječnik. Osjećao sam se kao da sam dijete na igralištu i ne mogu se igrati jer to nije moja lopta. Nogomet ima ulogu u društvu koja je različita u odnosu na ostale sportove.''

''Ako su ti klubovi u dugovima, onda bi se trebali zapitati kako rade. Ja u siječnju nisam tražio niti jedan sastanak s klupskim vrhom vezano uz pojačanja jer znam kakva je situacija u klubu. Mali klubovi ne bi smjeli ispaštati, a igračima se ne smije braniti san da će jednog dana igrati protiv najvećih kluba na najljepšim stadionima. To je krivo i to se mora reći. Ova odluka je protiv svega, protiv emocija, nogometnih rivalstava i povijesti talijanskog nogometa'', zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više