Talijanski voditelj izvrijeđao rimskog cara: "Totti je kreten, idiot i neznalica"

Foto: Guliver Image/Getty Images

VITORIO SGARBI u Italiji je poznat po bogatom opusu, društvenom životu i interesima, jer on je povjesničar umjetnosti i kritičar, političar, kulturolog i televizijski voditelj. 

Ali, Sgarbi je prije svega osoba koja o svemu ima mišljenje i ne ustručava ga se izreći bez uvijanja. Njegova najnovija meta je Francesco Totti, jedan od najomiljenijih talijanskih sportaša i javnih ličnosti općenito, simbol i ikona Rome.
 
U RAI-jevoj radijskoj emisiji "Komarac", Sgarbi je zazujao da ga je čula cijela Italija, a ono što je rekao neće se svidjeti žuto-crvenom dijelu Rima.
 
Sgarbi je napao Tottija jer se zalaže za izgradnju novog Rominog stadiona, kako bi imala svoj, a ne gradski Olimpico, koji dijeli s Laziom i koji nije u skladu sa sigurnosnim i kriterijima udobnosti modernog nogometa. Sgarbija smeta što bi se u sklopu novog stadiona gradio i poslovni centar s neboderima, što smatra svetogrđem prema arhitekturi Rima:

"Ma nogometni stadion je sam po sebi horor, nešto nasilno, odvratno, s ruljom na njemu koja uništava duh Rima. I još s neboderima, kojih nikad nije bilo u ovom gradu. 
 
Posebno me smeta što na izgradnju stadiona poziva Francesco Totti, kreten koji ne zna što govori, idiot! Zamislite, kada ga je netko pozdravio s 'Carpe diem', on je odgovorio: Ne govorim engleski!"
 
Činjenica je da Totti "ne ispunjava uvjete za učlanjenje u MENSA-u", ali isto tako i da ne samo da se nikad nije pravio pametan, nego je platio tiskanje knjižice s vicevima koji ga sprdaju kao glupana i kompletan prihod od prodaje dao UNICEF-u.
 
Tako da je Sgarbijev napad krajnje bezobrazan i prljav. 

Pročitajte više