Teška uvreda za Barcu: Evo zbog čega je bivši francuski predsjednik izbačen iz lože protiv PSG-a

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEVJEROJATNA utakmica na Camp Nouu prošle srijede i dalje je glavna priča u svijetu sporta. Nikome nije najjasnije što se zapravo dogodilo te posebne večeri u Barceloni. PSG je na uzvrat osmine finala došao s nestvarnim rezultatom 4:0 iz prvog susreta, no na kraju se pokazalo da im ta zaliha nije bila dovoljna.
 
U kontroverznoj utakmici koju su obilježili sudački previdi, Barca je na kraju napravila nešto što nikad nitko nije u povijesti Lige prvaka – nadoknadila je četiri gola minusa i s pobjedom od 6:1 plasirala se u četvrtfinale.
 
Premda je prošlo pet dana od te povijesne večeri, i dalje pristižu detalji. Tako radio Catalunya javlja da je iz lože Camp Noua izbačen bivši predsjednik Francuske, Nicolas Sarkozy.
 
Naime, Sarkozy, koji je bio gost u loži Camp Noua, te večeri je, u trenutku kad je Edison Cavani zabio gol za PSG, ustao na noge i uzviknuo ''Hala Madrid'', a preko te uvrede čelnici Barce nisu mogli prijeći, bez obzira na to što se radilo o uglednom gostu.
 
Osiguranje mu je prišlo i zamolilo ga da napusti svoje mjesto. Premda se bivši francuski predsjednik bunio, pomoći nije bilo te je bio izbačen iz lože. Navodno, nakon što je Barca napravila čudesan preokret, i Sarkozyju je bilo dopušteno vratiti se na svoje mjesto.
 
Naime, premda je Sarkozy bio jedan od glavnih aktera povodom preuzimanja PSG-a od strane katarskih vlasnika, francuski mediji lani su pisali kako se šeicima nije pretjerano sviđala činjenica da je bivši šef Francuske na svakoj utakmici u loži Parka prinčeva sa svojim društvom.
 

Pročitajte više