Bivši kapetan Spursa: Tevezovo ponašanje je sramotno, neka se ugleda na Modrića

BIVŠI kapetan Tottenhama Gary Mabbutt (50) nahvalio je ponašanje i stav Luke Modrića u usporedbi s Carlosom Tevezom.

Podvukao je Mabbutt paralelu kroz kontekst činjenice da su obojica spomenutih igrača ovog ljeta bili na korak od napuštanja svojih klubova, te su izrazili javno želju za istim.

Modrić je bio na pragu transfera u Chelsea, a Tevez na milimetar od Corinthiansa, ali na kraju su obojica ostali u svojim starim sredinama. I dok se Modrić adaptirao na situaciju i ponovo predvodi Tottenham u pobjedama, Tevezovo se ime provlači kroz medije zbog skandala i odbijanja ulaska u igru na trenerov zahtjev u susretu Lige prvaka protiv Bayerna.

"To je apsolutna sramota. Reći "ne idem na travnjak" je, mislim, sramota za navijače i sve povezane uz klub. Svaka priča ima svoju pozadinu, ali na kraju krajeva igrač prima dobru plaću da izađe na teren i da sve od sebe",  rekao je Mabbutt za Absolute Radio.

"Imali smo u Tottenhamu tijekom cijelog ljeta priče, nagađanja o odlasku Luke Modrića. Ali Luka je dobar momak i kada mu je predsjednik rekao da ne ide nigdje, da neće biti prodan, on se vratio svom nogometu, igra dobro i pokazuje pravi stav."

Predsjednik Corinthiansa: Tevez je jednom nogom kod nas

Predsjednik Corinthiansa Andres Sanchez priprema novu ponudu za argentinskog Teveza koji je u tom klubu već igrao od 2004. do 2006. godine.


Nakon toga je Tevez otišao u Englesku, gdje je igrao za West Ham, Manchester United i Manchester City, čiji je još uvijek član.

Ovih dana su ga pune novine, jer je ranije ove sezone navodno odbio ući u igru u ogledu Lige prvaka protiv Bayerna. Menadžer Cityja Roberto Mancini nakon toga je poručio da na Teveza više ne računa. Klub je 27-godišnjeg napadača suspendirao i kaznio s oduzimanjem četverotjedne plaće. Radi se o iznosu od milijun funti. Tevez, pak, prema najnovojim vijestima, razmišlja o tužbi protiv Mancinija zbog klevete…

Corinthians je Teveza želio dovesti već ovoga ljeta. No, odustao je zbog vrlo visokog odštetnog zahtjeva.

Ipak, u tom klubu i dalje računaju na dolazak Teveza

"On je jednom nogom već u Corinhtiansu, iako mnogi ljudi u to ne vjeruju", rekao je predsjednik kluba Andres Sanchez na jednom nogometnom seminaru u Sao Paulu.

Dodao je kako njegov aktualni klub više ne može očekivati isti novac za Teveza kao dosad. Čak je imao na umu i konkretne brojke…

"Tevez više ne vrijedi 40 milijuna funti, s obzirom na sve probleme koje ima u Engleskoj. Sada bi se za njega moglo platiti oko 18 milijuna eura."

Međutim, sudeći po izjavi glasnogovornika Cityja, koji je podvukao kako klub neće razmatrati ponude za Teveza koje su ispod njegove tržišne vrijednosti, ta teorija očito ne pije vodu…

Pročitajte više