Thorpe: Vraćam se još brži

MANJE od dva mjeseca nakon službene objave o povratku u plivanje, peterostruki olimpijski pobjednik Ian Thorpe (28) uvjeren je da će biti brži nego ikada.

Australac, koji se oprostio krajem 2006., trenutno se priprema u Švicarskoj pod nadzorom Genadija Tureckog, nekadašnjeg trenera Aleksandra Popova. Thorpe tvrdi da je već dokazao sam sebi da je sposoban vratiti se na razinu forme kakvu je imao kad je osvojio zlato na 400 slobodno u Sydneyju 2000., odnosno na 200 i 400 slobodno četiri godine kasnije u Ateni.

"Moj je ukupni cilj biti bolji nego što sam bio. Kad sam se odlučio vratiti plivanju, rekao sam da neću nastaviti ako shvatim da ne mogu biti bolji nego prije. A nakon nekoliko mjeseci treninga, uvjeren sam da ću biti brži. U suprotnome ne bih mogao rano ustajati svako jutro i trenirati", rekao je Thorpe novinarima tijekom sponzorskog posjeta njemačkom Herzogenaurachu.

Australski je plivač zasad koncentriran na 100 i 200 slobodno, te na štafetne utrke. Dionica na kojoj je osvojio dva olimpijska zlata ga ne zanima jer smatra da nema dovoljno vremena doći u formu potrebnu da bi konkurirao aktualnom olimpijskom pobjedniku na 400 slobodno, Korejcu Parku Tae-Hwanu i nadolazećem 19-godišnjem Kinezu Sunu Yangu.

Najavio je Thorpe i kako bi prvi povratnički nastup mogao imati u studenome na natjecanju Svjetskog kupa u Berlinu.

Pročitajte više