Chelsea

Times: Ekonom Chelseaja otišao je u trgovinu kupiti 20 plavih dresova za momčad

Foto: EPA

ENGLESKI nogometni klub Chelsea pod sankcijama je britanske vlade. Vlasnik kluba Roman Abramovič ruski je oligarh i osumnjičen je za opskrbljivanje ruske vojske. Abramovič ne smije nadalje imati nikakvu zaradu od kluba, ne smije prodati klub, igrače ni ulaznice.

Problem je i što mu je suradnju otkazao jedan od najvećih sponzora, telekomunikacijska tvrtka Three, koja je tražila da se njihov logo po hitnom postupku makne s dresova. Problem je što se raskid ugovora dogodio u četvrtak popodne, uoči utakmice Chelseaja i Norwicha. 

Momčad Chelseaja već je otišla u Norwich te je uzela dresove sa sobom. No ne smiju u njima igrati. Kako javlja novinar Timesa Matt Lawton, klupski ekonom morao je otići u trgovinu sportskom opremom kako bi kupio 20 plavih dresova da bi se utakmica mogla održati.

Klub je izdao službeno priopćenje u kojem stoji da će zatražiti od britanske vlade da mu dozvoli da vrati poslovanje kluba u što normalnije stanje. Objavili su i da će njihov muški i ženski tim odigrati normalno po rasporedu svoje sljedeće utakmice. 

Pročitajte više