Tko je zapravo skupina Sjevernokorejaca na tribini?

U JEDNOM trenutku susreta između Brazila i Sj. Koreje službeni redatelj utakmice pokazao nam je skupinu korejskih navijača kako na tribinama zdušno navijaju za svoju momčad.

U "normalnim" okolnostima to ne bi trebalo biti ništa iznenađujuće, međutim, "normalne" okolnosti u toj maloj azijskoj državici ne postoje.

Nitko zapravo ne zna tko su i kako su došli u Južnu Afriku. Oni govore da dolaze ravno iz Pyongyanga te da su dobili dozvolu za putovanje od samog vođe Kim Jong-Ila, no nitko im ne vjeruje. Jedni ih opisuju kao vojsku volontera regrutiranih u Kini koja za cilj ima pokazati svijetu umiljata lica marksizma i lenjinizma.

Drugi ih pak opisuju kao skupinu izabranika koja slijedi svoje nogometaše na Svjetskom prvenstvu s tim da za svaki dan izbivanja iz domovine mora platiti oko 5 tisuća funti. Jedan od njih, imena Kim Yong-chul, nakon utakmice s Brazilom kazao je kako su zapravo svi vojna lica koja su izabrana od strane režima kako bi bodrila svoju mamčad na prvenstvu.

Nakon utakmice nestali su bestraga. Mediji su ih pokušali pronaći u hotelu gdje borave igrači. Međutim, šef sigurnosti je potvrdio da ih u tom hotelu nema. U službenom veleposlanstvu dali su informaciju kako su zaista došli ravno iz Pyongyanga, da su dobili vize, imaju ih evidentirane, ali ne smiju otkriti njihovu lokaciju, te da su dobro. Službeno veleposlanstvo potvrdilo je da će navijači Sjeverne Koreje biti na tribinama i protiv Portugala. Agencijske fotografije svjedoče u to ime...

Pročitajte više