hnl

Tomić: Drago mi je zbog Roberta, stvarno je ekstra klasa

Foto: Pixell/Goran Kovacic

NOGOMETAŠI Rijeke zasjeli su na vrh ljestvice HNL-a pobijedivši pred svojim navijačima Hrvatski dragovoljac s 4:1, nakon što je do danas vodeći Osijek u prvom dvoboju 18. kola odigrao 1:1 na gostovanju kod Gorice.  

Rijeka je do vodećeg pogotka na Rujevici došla u 16. minuti, a strijelac je bio Jorge Obregon. Kolumbijac je u 44. minuti bio dodavač za Roberta Murića, koji je preciznim udarcem svladao Šubarića za 2:0. Isti je igrač u 47. minuti iskoristio pogrešku Petra Mamića i postigao svoj drugi pogodak za vodstvo Riječana od 3:0. Zaostatak Hrvatskog dragovoljca smanjio je Vinko Petković golom u 67. minuti, ali je Robert Murić svojim trećim golom, u 80. minuti, postavio konačnih 4:1.

Goran Tomić bio je zadovoljan predstavom svojih igrača.

"Ove utakmice su najnezgodnije, nakon velikih derbija. Zbog toga sam zahtijevao maksimalnu ozbiljnost pristupa od momčadi i bilo je jako bitno da tu pobjedu u Maksimiru potvrdimo pobjedom kod kuće u HNL-u", rekao je Tomić.

Dragovoljac se dobro držao prvih petnaestak minuta, a onda je Rijeka prelomila utakmicu.

"Naravno da je moglo bolje na planu igre, ali sad u ovom ritmu utakmica svaka tri dana nije čudo da ima i umora", izjavio je trener Rijeke.

Tomić je posebno pohvalio Roberta Murića.

"Jako mi je drago zbog Murića, stvarno je ekstra klasa, ali čestitke idu svim igračima. Nije lako igrati svaka tri dana, taj ritam mogu izdržati samo najbolji", pun je hvale bio trener Rijeke.

Pročitajte više