"Top Gunner" Eduardo: Momčad je slavljenjem mog gola pokazala koliko je ujedinjena

ENGLESKI mediji su Eduardovom prvijencu u dresu Arsenala dali veliki publicitet, a nakon što je prvi put u crveno-bijelom dresu zatresao mrežu, opet su počele usporedbe sa Henryjem.

Nakon što je Arsenal sinoćnjom pobjedom protiv Sparte 10. sezonu zaredom ostvario plasman u Ligu prvaka, Eduardo je ponovio kako je bilo kome "nemoguće postići što je Thierry napravio u Arsenalu. Čak i da je umjesto mene došao neki od najboljih napadača na svijetu, ne bi mogao parirati Henryjevim postignućima"

Ali, ni Eduardo ne dopušta da ga skromnost previše obuzme: "Ostavio sam veliki trag u Hrvatskoj i nadam se da ću isto ponoviti u Arsenalu"

Eduardo je kao strijelac bio svjestan koliko mu je bitno postići prvi gol za klub, a važnost toga su prepoznali i suigrači: svi su skočili na njega slaveći njegov prvijenac, iako je zgoditak bio potpuno nebitan za prolaz Arsenala.

"Bio sam jako nervozan dolazeći na Emirates stadion i postići gol ovdje značilo mi je veliko olakšanje. Vidjelo se kako je momčad jedinstvena - znali su da je to moj prvi gol i svi su došli proslaviti sa mnom".

Foto: AFP

Pročitajte više