Torres zabija prvijenac za Chelsea jer čuva ga mušterija Nemanja!

50 MILIJUNA funti Chelsea nije dao za Torresa da bi mjesec dana čekao da postigne prvi gol. Nakon tri utakmice u plavom dresu čini se da u četvrtoj mora zabiti i to protiv vodećeg Manchester Uniteda jer čuva ga srpski branič koji je odličan, osim kad mora paziti na Torresa.

Kada kapetan Uniteda jednog dan bude pisao memoare, stranice koje će svakako htjeti preskočiti bit će one vezane uz njegovu povijest s Fernandom Torresom: Nemanja Vidić je dva puta bio isključen igrajući protiv Torresa, dok je ovaj predvodio napad Liverpoola.

Vidić se pod Torresom iz svjetske klase pretvara u smiješnog braniča, a Torresova forma se rapidno popravlja kada ga čuva Nemanja

Imao je Vidić i prije gadnih problema s Torresom, ali ovaj ga je počeo terorizirati u ožujku 2009., kada je na Old Traffordu Liverpool potpuno neočekivano razbio United 4:1. Vidić je tada isključen drugi put uzastopno protiv Liverpoola, a zahvaljujući njegovoj "asistenciji", Torres je postigao gol u prvom poluvremenu.

Šest mjeseci poslije veliki rivali našli su se na Anfieldu, a iako je Rio Ferdinand kriv za gol koji je postigao Torres, Vidić je stigao zaslužiti još jedan crveni karton, treći uzastopni protiv Torresovog Liverpoola, koji je ovom prilikom slavio 2:0.

U ožujku prošle godine u Manchesteru Torres je nadskočio Vidića za vodstvo Liverpoola, ali su još jednu njegovu blamažu protiv Španjolca umanjili Rooney i Park Ji-sung koji su preokrenuli rezultat na 2:1.


Posljednji put kada je Torres mučio United bio je u rujnu 2010. na Old Traffordu. Ferguson je konačno shvatio da Vidić ne može sam protiv njega pa ga je udvajao s O'Sheaom, ali je i pored njih dvojice Torres stigao barem izboriti penal iz kojega je Gerrard postigao gol (United je pobijedio 3:2).

Torres: Kad bi barem uz Vidića bio i Ferdinand

Vidiću danas na Stamford Bridgeu neće pomagati ozlijeđeni partner Rio Ferdinand. Torrers naravno ne bi imao ništa protiv da njih dvojica nastupe, sudeći po dosadašnjim iskustvima s Torresom, kao i padom kvalitete ozljedama načetog Ferdinanda:



"Vidić i Ferdinand su uvijek bili veliki izazov za mene i volio bi da obojica igraju, jer draže mi je kada moram preskočiti igrače koji su tako velike prepreke." Ali United je nedostižno velika prepreka za novi Torresov klub, koji je na 5. mjestu s 15 bodova zaostatka za Manchesterom, pa sljedeće Torresove riječi zvuče kao čista tlapnja: "Ukoliko pobijedimo, uključujemo se u borbu za titulu."

Torres osjeća da navijači i javnost već gube strpljenje, pa se pravda kako je u tri i pol sezone u Liverpoolu bio jedini napadač oko kojeg se sve vrti i kojemu se sve podređuje, dok ga Ancelotti postavlja kao "samo" jednog od tri napadača ili s još jednim igračem u špici. "Moram naučiti razumjeti Drogbinu i Anelkinu igru i upravo to se trudim."

Pročitajte više