Video: Tottenham s rezervama svladao Rubin, PSV stopostotan

NOGOMETAŠI londonskog Tottenhama i dalje jako dobro guraju u natjecanju Europa lige iako igraju s praktički B-momčadi. "Spursi" su ovog puta, na White Hart Laneu, bili bolji od ruskog kluba Rubina iz Kazana s minimalnih 1:0.

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp ponovno je, kao što je i najavljivao, poslao svoju B-momčad na teren u susretu 3. kola Europa lige protiv Rubina. Luka Modrić utakmicu je započeo na klupi za rezerve, ali je ušao u 73. minuti umjesto Aarona Lennona i odigrao pristojnih 20-ak minuta. Jedini pogodak na utakmici gledatelji u Londonu mogli su vidjeti u 33. minuti kada je Roman Pavljučenko fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca gornji kut gola vratara Rižikova. Tottenham je imao inicijativu, ali sveukupno gledajući bila je to jedna vrlo loša utakmica sa svega četiri udarca u okvir vrata (dva sa svake strane).

U drugoj utakmici skupine grčki PAOK (Eto'o odigrao 90 minuta) je na svom stadionu na jedvite jade uspio savladati irsku momčad Shamrock Roversa s 2:1. Rumunj Costin Lazar zabio je za 1:0 vodstvo PAOK-a u 12. minuti prvog djela što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Nakon samo tri minute igre u nastavku izjednačili su gosti preko Karla Shepparda. Gosti iz Irske držali su bod sve do 63. minute kada je Vierinha postigao, pokazalo se, pobjednički pogodak za PAOK. Tottenham je ovom pobjedom protiv Rubina zasjeo sam na vrh ljestvice skupine A, a PAOK je pobjedom protiv Shamrocka preskočio Rubin na drugom mjestu. Irska momčad je i dalje bez bodova u natjecanju Europa lige.

U skupini B, utakmicu bez pogodaka odigrali su belgijski Standard iz Liegea i ukrajinska Vorskla. Utakmica je obilježena velikom inicijativom ukrajinske momčadi koja je imala čak 63 posto loptu u svojim nogama, ali i katastrofalnom napadačkom predstavom. Naime, obje su momčadi zajedno uputile tek dva udarca prema suparničkim vratima, ali nijedan od spomenutih udaraca nije išao ni blizu okvira gola. U drugoj utakmici igranoj u Hannoveru, istoimeni domaćin je u posljednjim trenucima utakmice prosuo bodove protiv danskog Kopenhagena koji je pogotkom Santina u 90. minuti stigao do vrlo vrijednog boda. Hannover je dva puta vodio, ali se oba puta danska momčad uspijevala vratiti u utakmicu. Bodovna situacija u skupini B vrlo je neizvjesna tako da teoretski još uvijek sve četiri momčadi imaju realne izglede za prolazak u daljnju fazu natjecanja.

U skupini C vidjeli smo dvije minimalne gostujuće pobjede. Nizozemski PSV je slavio kod Hapoela Tel-Aviva, a jedini pogodak djelo je Wijnalduma u 70. minuti utakmice i to iz najstrože kazne. U drugom susretu skupine poljska Legija (Vrdoljak odigrao svih 90 minuta) je iznenadila rumunjski Rapid u Bukureštu savladavši ih 1:0. Miroslav Radović zabio je jedini pogodak na utakmici u 73. minuti susreta, te donio svojoj momčadi velika tri boda u borbi za prolazak u daljnju fazu natjecanja.

 

Europa liga, 3. kolo, rezultati:

Skupina A:

PAOK - Shamrock 2:1 (Lazar 13, Vierinha 63 / Sheppard 48)

Tottenham - Rubin Kazan 1:0 (Pavljučenko 33)

Redoslijed: 1. Tottenham 7, 2. PAOK 5, 3. Rubin 4, 4. Shamrock 0

Skupina B:

Hannover - Kopenhagen 2:2 (Pander 29, Pinto 82 / N'doye 68, Santin 89)

Standard - Vorskla 0:0

Redoslijed: 1. Standard 5, 2. Hannover 5, 3. Kopenhagen 4, 4. Vorskla 1

Skupina C:

Hapoel Tel-Aviv - PSV 0:1 (Wijnaldum 70-11m)

Rapid Bukurešt - Legia Varšava 0:1 (Radović 72)

Redoslijed: 1. PSV 9, 2. Legija 6, 3. Rapid 3, 4. Hapoel 0

Pročitajte više